Videó: Előkelő mezőnyt alázott le a Tesla

Videó: Előkelő mezőnyt alázott le a Tesla
© Forrás: Motor Trend / YouTube
USA – Hiába próbálkoztak a benzinszörnyek, nem bírtak az elektromos motor erejével.

A Motor Trend hagyományos negyedmérföldes gyorsulási versenyén összeeresztettek egy Tesla Model S P100D-t pár igencsak combos sportautóval. Volt közöttük egy Porsche 911 Turbo S és egy Ferrari 488 GTB is, tehát tényleg az abszolút elit kategóriáról beszélünk.

Meglepő vagy sem, a Tesla mindenkit lemosott a maga 10 és fél másodperces idejével. Legnagyobb kihívói a fent említett autók voltak, a Ferrari és a Porsche is csak egyetlen tizeddel teljesített rosszabbul.

Persze valamivel hosszabb távon szinte biztosan lenyomták volna a 250 km/h-s végsebességű Teslát, de bő 400 méteren ő volt a mezőny királya.

Ne felejtsük el: azon kívül, hogy a Tesla a verseny legnehezebb autója volt, még mindig nem sportautóról, hanem csupán egy családi szedánról beszélünk.

Elon Musk gyermeke nem először parádézik versenyhelyzetben, nemrég egy Lamborghinire is fél másodpercet vert.

Forrás: Mashable


Legyorsulta a Tesla a Lamborghinit
Gyorsulási versenyt rendezett egy elektromos meghajtású Teslának és egy hagyományos motorral felszerelt Lamborghininak a Drag Times szaklap - és nem az olasz szuperautó nyert. A klasszikus, negyedmérföldes távon a Tesla csúcsmoderllje, a Model X P100D fél másodperccel verte a Lamborghini Aventado...

Címkék: , , ,