Nagyvilág

2008.03.10. 13:13

Elérte Nagy-Britanniát a vihar- késnek a budapesti gépek

<p>130 kilométeres széllökésekkel és esővel tört hétfőn Nagy-Britanniára az idei év legnagyobb vihara. Több mint 10 ezer lakás maradt áram nélkül. A vihar fákat tépett ki, épületek százai szenvedtek el komolyabb károkat.</p>

A brit meteorológiai iroda Angliában, Wales-ben és Észak-Írországban a legmagasabb fokú készültséget rendelt el. A tengerpartokon, főleg Devonban, az ítéletidőt csak súlyosbítják a magas hullámok.

Az autósokat felkérték, csak akkor induljanak útnak, ha feltétlenül muszáj. A London körüli M25-os autópálya egy része víz alatt áll, óriási dugót okozva.

A heathrow-i repülőtér hétfőn reggel 41 járatot törölt. A Budapestről induló délelőtti gépek 2 órát késnek, a délutáni indulásokat egyelőre a menetrend szerint tervezik. A gatwick-i repülőtér eddig 11 járatot törölt, 10 gép pedig más repülőtereken szállt le.

Lezárták a doveri kikötőt, nem járnak az országot a francia Calais-vel összekötő kompok sem. A brit környezetvédelmi ügynökség vezetője, Barbara Young szerint a vihar hétfő délig nem tetőzött.

A károkat előzetesen 1 milliárd fontra becsülik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!