Videó: Egyedi trükkel juthatott milliókhoz a debreceni férfi

Videó: Egyedi trükkel juthatott milliókhoz a debreceni férfi
© Forrás: YouTube / police.hu
Debrecen – A 64 éves férfi akciófilmbe illő személyazonosságot talált ki magának azért, hogy hitelesen félre tudja vezetni áldozatait – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerősének három alkalommal különböző pénzösszegeket adott kölcsön, azonban a férfi a több mint 6 millió forintból semmit nem fizetett vissza neki, és egy ideje már nem tudja őt elérni sem – áll a police.hu-n megjelent tájékoztatásban. A híradás szerint a nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 2017. november 21-én, egy debreceni szórakozóhelyen elfogtak. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek – akkor még – előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. november 23-án elrendelt – áll a rendőrségi közleményben.

Mint írják, a nyomozók a gyanúsított házában végzett kutatás során egy – engedély nélkül tartott – lőfegyvert, valamint lőszereket foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint a debreceni lakos minden áldozatának azt mondta, hogy ő egy magas beosztású, titkos ügynök. Célja az volt, hogy a sértettek bizalmába férkőzzön, és amikor ez sikerült, különböző okokra hivatkozva készpénzt kért tőlük. Volt olyan sértett, akitől közel 15 millió forintot csalt ki – közölte a rendőrség.

fe2Fotó: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 64 éves férfival szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Debrecen - Egy helyi szórakozóhelyen fogták el a 63 éves férfit, aki milliókkal tartozott ismerősének. A fegyverekre a házkutatáson találtak rá. Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerősének háromszor, különböző pénzösszegeket adott kölcsön, azonban a férfi a több mint 6 m...