Helyi közélet

2014.11.28. 12:59

Minőségmenedzsment az egészségügyben

Debrecen - Szabályozó rendszer a nagyobb betegbiztonság érdekében.

Debrecen - Szabályozó rendszer a nagyobb betegbiztonság érdekében.

A BELLA (Betegellátók Akkreditációja a Biztonságos Betegellátásért) akkreditációs programot, gyakorló orvosok és gyógyszerészek fejlesztették a betegellátás biztonságosabbá tételéért.

Veszélyes feladatokat, veszélyes eszközökkel végeznek mindazok, akik nap mint nap a gyógyulásunkért dolgoznak. Elég egy apró figyelmetlenség, ami akár végzetes következményekkel is járhat. Magyar szakemberek ezért olyan működési szabályokat dolgoztak ki a hazai kórházakra, rendelőintézetekre és gyógyszertárakra szabva, amelyek segítenek elkerülni a hibákat miközben a költséghatékony működését is elősegítik. A BELLA szabályai szerint működő betegellátó intézményekben dolgozók több figyelmet fordíthatnak pácienseikre és tájékoztatásukra. Az a beteg, akit tájékoztatnak az állapotáról, kezelésének menetéről, az sokkal együttműködőbb és hamarabb épül fel. A kórházba kerülő páciensek jelentős része sokszor a rosszul szedett vagy nem beszedett gyógyszerek miatt szorul ellátásra.

A BELLA programban résztvevő gyógyszertárak ezért az eddigieknél nagyobb figyelmet fordítanak a hozzájuk forduló betegekre. A BELLA projekt uniós támogatással a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) irányításával valósul meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában