Videó: Egy igazoltatással indult, aztán sorra buktak a drogdílerek és a fogyasztók Debrecenben

Videó: Egy igazoltatással indult, aztán sorra buktak a drogdílerek és a fogyasztók Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök két drogdílerrel és kilenc fogyasztóval szemben folytatnak büntetőeljárást.


A rendőrök 2016. november 10-én délután fél öt körül Debrecen belvárosában két különböző helyszínen igazoltattak két helyi lakost, akik a gyanú szerint kábítószert vásároltak és fogyasztottak. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították és a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 15 percen belül elfogták azt a két férfit, akiktől a fogyasztók a kábítószert vették.

A Csap utcai akció során a rendőrök egy angol forgalmi rendszámú gépkocsiban ütöttek rajta a két drogdíleren és a közelben tartózkodó másik három fogyasztón. A két kábítószer-kereskedő ruházatának átvizsgálása során a rendőrök O. Balázs alsónadrágjában elrejtve 12 gramm marihuánát, míg az utastérben digitális mérleget, nylon tasakokat találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 23 éves O. Balázst és a 25 éves B. Dánielt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. november 13-án elrendelt. A megalapozott gyanú szerint a két helyi lakos az elfogásukat megelőzően többször vásárolt kábítószert azért, hogy azt a megyeszékhelyen továbbértékesítsék.

A nyomozás eredményeként a rendőrök másnap elfogtak még négy férfit, akik a gyanú szerint O. Balázstól és B. Dánieltől kábítószert vásároltak. A fogyasztókkal szemben – szabadlábon hagyásuk mellett – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
A nyomozók az ügyben nyolc helyszínen végeztek házkutatásokat a városban és több gramm marihuánát, valamint kábítószergyanús fehér port foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, szakértők bevonásával folytatja a nyomozást O. Balázs és B. Dániel ellen.

– police.hu –