Videó: Egy egész droghálózatot buktattak le a hajdú-bihari rendőrök

Akt.:
Videó: Egy egész droghálózatot buktattak le a hajdú-bihari rendőrök
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – A megyei rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a 13 gyanúsítottal szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, hogy egy budapesti nő rendszeresen értékesít kábítószert budapesti, berettyóújfalui és kecskeméti lakosoknak. A gyanú szerint a 24 éves K. Fruzsina kábítószergyanús anyagot adott át a 20 éves V. Martinnak azért, hogy a férfi Budapesten továbbértékesítse azt, majd a bevétellel elszámoljon felé. A nő a kábítószert Budapesten, a 41 éves K. Lászlótól szerezte be.

A Hajdú-Bihar megyei nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozóival, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársival közösen 2015. december 9-én, Budapesten és Kecskeméten egyszerre több helyszínen fogták el a kábítószer-kereskedőket és fogyasztókat. A rendőrök K. Fruzsinát, K. Lászlót és V. Martint Budapesten, míg három másik férfit és egy nőt Kecskeméten fogtak el a bűncselekménnyel kapcsolatban.

A nyomozók K. László budapesti tartózkodási helyén házkutatást tartottak, amely során digitális mérleget, 2,7 kilogramm amfetamint, 70 gramm kokaint és 50 gramm MDMA-t (ecstasy) találtak és foglaltak le. A három gyanúsítottat a rendőrök előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2015. december 11-én elrendelt.

A megalapozott gyanú szerint a Kecskeméten elfogott 44 éves L. István, a 39 éves Sz. Róbert, a 35 éves orgoványi K. Ádám és a 36 éves Zs. Anikó rendszeresen vásárolt kábítószert K. Lászlótól és K. Fruzsinától. Az adatok szerint a kecskeméti férfiak és nő, valamint a ballószögi társuk Kecskeméten létrehozott egy marihuána-ültetvényt is, ahol a rendőrök 53 tő kendert foglaltak le. Ellenük kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai és a Vizsgálati Osztály nyomozói 2015. december 10-én Berettyóújfaluban fogtak el három helyi lakost, akik közül a 25 éves Sz. Péter szintén K. Fruzsinától szerezte be a marihuánát, valamint a speed és ecstasy tablettákat. A kábítószert Sz. Péter továbbadta a 32 éves H. István és a 26 éves F. László részére, akik azt rendszeresen fogyasztották. A három férfit a nyomozók kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek annak érdekében, hogy megállapítsák, kitől szerezte be a kábítószert K. László és K. Fruzsina. A rendőrök azonosították a 29 éves K. Zsoltot, akit 2016. április 27-én Budapesten fogtak el a hajdú-bihari nyomozók a BRFK Felderítő Főosztály munkatársaival és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen. A rajtaütés során a lakásban egy másik férfi és egy nő is tartózkodott. A férfi – aki éppen kábítószert vásárolt a gyanúsítottól – a nyomozóknak elmondta, hogy rendszeresen vett kokaint K. Zsolttól. A gyanú szerint a lakásban élő nő K. Zsolt élettársa, aki rendszeresen fogyasztotta a férfitől kapott kábítószert. K. Zsoltot a rendőrök előállították és gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. április 29-én elrendelt.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A férfi Budapest VIII. kerületi lakásában tartott házkutatás alkalmával a nyomozók 200 gramm amfetamint, 50 gramm kokaint és 50 gramm marihuánát, nagy mennyiségű készpénzt és digitális mérleget találtak és foglaltak le. A gyanú szerint az amfetamint a 29 éves férfi állította elő külföldről származó összetevőkből. A nyomozók az ehhez használt eszközöket és anyagokat lefoglalták.

A nyomozók az eljárás során közel félszáz kábítószerfogyasztót is azonosítottak. Velük szemben kábítószer birtoklás vétség miatt indult eljárás.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nagyszabású, az ország több városát érintő, több tízezer oldal terjedelmű nyomozást vádemelési javaslattal fejezték be a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai. A rendőrök vádemelést javasolnak K. László, K. Fruzsina, V. Martin és H. László ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, L. Istvánnal szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, Zs. Anikóval szemben kábítószer-kereskedelem vétség és kábítószer birtoklása bűntett, míg F. Lászlóval, Sz. Péterrel és P. Attilával szemben kábítószer-kereskedelem vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

K. Zsolttal szemben a rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A nyomozóhatóság vádemelési javaslattal fejezte be a K. Ádámmal, Sz. Róberttel és M. Attilával szemben kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást is.

– police.hu –További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek