A szeretet ereje: egy édesanya, aki lányával együtt járta végig az egyetemet

Akt.:
A szeretet ereje: egy édesanya, aki lányával együtt járta végig az egyetemet
© Fotó: rtl.hu
Debrecen, Nyíregyháza – Tiszteletbeli hallgatóvá fogadtak egy nyíregyházi édesanyát a Debreceni Egyetemen. Ildikó az elismerést kitartásáért és segítőkészségéért kapta, ugyanis mozgásban és beszédben korlátozott lányával végigjárta az egyetemet.

Hajnalka már kisgyerekként is rendkívül érdeklődő volt, mindig csillogó szemmel szívta magába a tudást. Ám a születésekor elszenvedett oxigénhiány miatt sérült, így mozgásában és beszédében is korlátozott: járókerettel jár, ujjai merevek, így nem tud fogni és írni. A gimnázium után nem volt kérdés, hogy a lány továbbtanul-e, igaz, eleinte egyáltalán nem volt egyértelmű az informatikai pálya.

A mozgásában korlátozott Hajnalka egyetemei évei alatt édesanyja minden alkalommal együtt ülte végig az előadásokat lányával, jegyzetelt és segített neki a felkészülésben. Így igazából ő maga is végigjárta az egyetemi képzést. Az elszánt páros hetente 3-4 alkalommal járt be az egyetemre, ez autóval oda-vissza két órát jelent. Most is éppen útra kelnek, hogy meglátogassák azokat a tanárokat, akiknek sokat köszönhetnek.

Az informatikai kar számára egy percig sem volt kétséges, hogy szeretnék valahogy meghálálni majd, hogy Ildikó ennyi áldozatot hozott a lányáért, így jött a tiszteletbeli hallgatóvá avatás ötlete.

Forrás: rtl.hu
hirdetés