úton a csúcsra

2019.09.16. 15:06

Lengyel Ferenc és Varga Csaba is elérte az alaptábort

Lengyel Ferenc a és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort, előbbi sportoló a Manaszlu, utóbbi a Dhaulagiri csúcsát szeretné megmászni – közölte Bíró Dániel, a Kalifa Alpin Csapat kommunikációs menedzsere.

Manaszlu-alaptábor, 2019. szeptember 16. Lengyel Ferenc felszerelését rendezi a Manaszlu 4900 méteres tengerszint feletti magasságban fekvõ alaptáborában 2019. szeptember 15-én. A Kalifa Alpin csapat hegymászója a 8163 méteres hegycsúcs meghódítására készül oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül. Az egykori idegenlégiós egy nap pihenés és a tradicionális púdzsa szertartást követõen indult el és ért az 5800 méteres magasságban kiépített 1-es táborba. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Lengyel Ferenc a világ nyolcadik, Varga Csaba pedig a hetedik legmagasabb csúcsára indult. Szeptember 13-án Lengyel Ferenc már a 8163 méter magas Manaszlu alaptáborában volt és egy nappal később Varga Csaba is megérkezett a 8167 méter magas Dhaulagirire.

Lengyel alig egy nap pihenőt engedélyezett magának és a nyolcezres expedíciókon tradicionális púdzsa szertartást követően elindult az 5800 méteres magasságban kiépített 1-es tábor felé, amelyet vasárnap el is ért.

A Kalifa Alpin Csapat hegymászóinak célja, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül hódítsák meg a Földünk hetedik és nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát.

Ha sikerrel jár, a Manaszlu lesz Lengyel Ferenc első nyolcezrese, a Dhaulagiri megmászásával pedig Varga Csaba lehet Erőss Zsolt után a legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó, 5 nyolcezressel a háta mögött. Erőss Zsolt 10 nyolcezres csúcsára jutott fel, 2013-ban, a Kancsendzöngán bekövetkezett haláláig.

Borítókép: Lengyel Ferenc felszerelését rendezi az alaptáborban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!