Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.20. 13:25

Húsvétkor is figyeljünk egymásra Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében!

<p>A húsvéti ünnep hazánkban is a családi összejövetelek, a vendéglátások időszaka. Szép szokás, amikor a férfiak elindulnak meglátogatni hölgy rokonaikat, ismerőseiket és a hagyományoknak megfelelően locsolkodással kedveskednek nekik.</p>

A hölgyek ezt a kedvességet piros tojással, szíves vendéglátással viszonozzák és még mindig gyakori, hogy alkohollal kínálják a gépjárművezetőket is. Nagyon fontos, hogy ne kínálják alkoholtartalmú italokkal a gépjárművezetőket!

Ebben az időszakban a családok ezrei kelnek útra és sajnos sok közöttük az ittas sofőr. A KRESZ előírja, hogy csak az vezethet járművet aki a vezetés képességét hátrányosan befolyásoló szer hatása alatt nem áll és szervezetében nincs alkohol. Húsvétkor hajlamosak erről megfeledkezni az emberek, sokan figyelmen kívül hagyják ezt a szabályt. A tiltó szavak ellenére még mindig elég gyakran ülnek autóba és okoznak kisebb-nagyobb balesetet.

Az előző évekhez hasonlóan a húsvéti napokon, a közúti ellenőrzésekkor a Rendőrség az Országos Polgárőr Szövetség bevonásával kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatára.

Kérjük a gépjárművezetőket, hogy tanúsítsanak önmérsékletet és a húsvéti ünnepek alatt se fogyasszanak alkoholtartalmú italokat! A megoldás lehet az is, hogy az együtt mozgó „fiú csapat” egy tagját kérjék fel sofőrnek, aki biztosan nem fogyasztott alkoholt és épségben hazaviszi majd a társaságot locsolkodás után.

„fiú csapat” egy tagját kérjék fel sofőrnek, aki biztosan nem fogyasztott alkoholt és épségben hazaviszi majd a társaságot locsolkodás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!