Videó: Centrifugában érezték magukat a meghibásodott repülőgép rémült utasai

Akt.:
Videó: Centrifugában érezték magukat a meghibásodott repülőgép rémült utasai
© Forrás: Daily Mail
Perth – Meghibásodott egy Nyugat-Ausztráliából, Perth városából felszálló és eredeti úti céljának megfelelően Kuala Lumpurba tartó utasszállító gép motorja. A repülő úgy remegett, akárcsak egy mosógép centrifugálás közben, ezért a pilóta kénytelen volt visszafordulni, majd a személyzet azt kérte a halálra rémült utasoktól, hogy imádkozzanak.

Az AirAsia járatán 359 utas tartózkodott a történtekkor, a repülő reggel 7-kor szállt fel és mintegy két órás utazást követően jelzett motorhibát. A fedélzeten lévők azt nyilatkozták, hangos durranást észleltek, mielőtt a gép reszketni kezdett. Később valaki azt is látta, amint leszakad egy turbinalapát. Bizonyára sokaknak lepergett az élete a szemük előtt, az esetről az egyik utas felvételt is készített.

Egy Tim nevű férfi beszámolója szerint sokan sírni kezdtek és elővették a mentőmellényeket.

A videóból kihallatszanak a kapitány szavai:

Kérjük, figyeljenek és legyenek nagyon körültekintőek, az életünk múlik az önök együttműködésén!”

Egy Sophie Nicolas nevű hölgy is megszólalt, aki hozzátette, a légiutas-kísérők azt kérték tőlük, hogy imádkozzanak az életükért:

Remélem, mindannyian elmondanak egy imát, én is imádkozni fogok azért, hogy épségben hazatérjünk.”

A repülőgép végül szerencsésen landolt, az utasoknak az ijedtségen kívül nem esett nagyobb bántódása. Egy ausztrál tanár, Damos Stevens szavai is tisztán kivehetők a felvételről, amint így szól:

60 millió sört fogunk meginni, amikor végre hazaérünk.”

Kész csoda, de a gépen nem tört ki nagyobb hisztéria, az emberek megőrizték a hidegvérüket, ám többeknek orvosi segítségre volt szüksége landolás után.

– Daily Mail –
hirdetés