Sport

2019.01.24. 18:27

Igazi példaképek: átadtuk a díjakat az év sportolóinak

Debrecen - Az elismerések erőt adhatnak a sportolóknak az embert próbáló időszakokban is.

Debrecen - Az elismerések erőt adhatnak a sportolóknak az embert próbáló időszakokban is.

Ismét gazdára találtak az Év Sportolója elismerések, a legjobb és legnépszerűbb sportemberek, edzők és csapatok is megkapták a díjakat. A csütörtökön, a Hotel Óbester lovagtermében tartott ünnepségen előbb Szabó Dóra, a Hajdú-bihari Napló sportrovatának vezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Rövid beszéde után Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke vette át a szót.

– Nagy örömömre szolgál, amikor ilyen rendezvényen vehetek részt, hiszen ezek a sportemberek teljesítményükkel hozzájárulnak a megye jó híréhez. Napjainkban is nagy tisztelet övezi a sportolókat, példaképekként tudunk rájuk tekinteni. A Hajdú-bihari Napló már évek óta versenyt hirdet ezek között a példaképek között, amely azért is remek dolog, mert ezáltal elismerésben részesül az a befektetett idő, energia és munka, amelyet ezek a sportolók nap mint nap az edzéseken elvégeznek. Amikor a tehetség és a szorgalom találkozik, abból a legtöbbször valami nagyon jó sül ki, erre láthatunk itt is számos példát – mondta Bulcsu László.

Boros Norbert, a Napló főszerkesztője is megosztotta gondolatait. – Örömmel konstatálom, hogy vannak megszokott arcok és újak is, mindez azt jelenti, hogy pezseg a megyében a sportélet. Ennek a versenynek a jelentőségét én abban látom, hogy a többéves hagyományokra visszatekintő Év Sportolója játékunk megmozgatja Hajdú-Bihart, az olvasóinkat és a sportembereket is. Még tart a szavazás, de már akkor hívni szoktak az érintettek is, hogy mi az aktuális állás, ami azt mutatja, érdekel benneteket ez az egész. Mivel sportolók vagytok, a pályán és azon kívül is nyerni szeretnétek. Azok a szavazatok, amelyek a nevetek mellé érkeztek, azt bizonyítják, hogy nagyon sokan szeretnek titeket, és rengeteg ember példaképei vagytok. Ez pedig erőt adhat számotokra az embert próbáló időszakokban is. Papp László polgármester a mai közgyűlés miatt sajnos nem tud itt lenni, de idézném egy gondolatát, miszerint Debrecen hatalmas gazdasági fejlődésen megy keresztül napjainkban. Bízom benne, hogy ennek hatása minél hamarabb lecsapódik majd a sport területén is, ezáltal is segítve azt, hogy minél jobb eredményeket érjetek el hazai és nemzetközi szinten egyaránt – fogalmazott Boros Norbert.

A beszédek után a díjazottak megkapták, ami járt nekik. A kitüntetettek mindegyike nagyon megtisztelőnek tartja, hogy a legjobbnak bizonyult. Közülük jó néhányat felkértünk, hogy ossza meg velünk érzéseit.

Európa-bajnok lett

Sólyom Anna, a Shogun SE karatákája első ízben bizonyult az év legnépszerűbb női utánpótlás-sportolójának. – Nagyon meglepett az eredmény, nem számítottam rá, ám nagyon boldog vagyok – nyilatkozta Anna.

– Diákolimpián elődöntőben és a döntőben is bajnok lettem. A sportágamban formagyakorlatban és küzdelemben mérettetünk meg, mindkettőben sikerült nyernem. Illetve év végén megnyertem a junior Európa-bajnokságot, illetve tavaly minden küzdelmet sikerült győzelemmel abszolválnom – fogalmazott az idén 16. évét betöltő Anna. Edzője, Rácz Csaba a szorgalmát emelte ki elsősorban.

Az utánpótláskorú fiúk között Újvárosi Ádám, a DVSC futballistája lett a legnépszerűbb. – Örülök, hogy sikerült az első helyre befutni, megtiszteltetés számomra a díj – mondta a labdarúgó. – Nagyon köszönöm a szüleimnek és a rokonaimnak, hogy sok helyen megosztották a voksolás tényét. Keményen dolgozom azért, hogy alapemberré váljak a Lokiban, bízom benne, hogy az idei U19-es Eb-részvétel is hozzásegít majd ehhez – jelentette ki Ádám.

Csodás év

A legtöbb szavazatot a férfi és a női sportolók kategóriájában Mónus József történelmi íjász, illetve felesége, Mónusné Ruszin Anna Mária kapta. – Jóska győzelme nem lepett meg – mondta az asszony. – Azt tudom, hogy nagyon sokan a határon túlról is voksoltak ránk, illetve sok diák, mivel én tanár vagyok. Hajdúnánás szeret minket, onnan is nagyon sokan szavaztak, tehát a saját táborunkban bíztam. Csodás év volt számunkra a 2018-as – mondta Mónusné, a férje pedig hozzátette, nagyon sokat dolgoztak az elmúlt esztendőben, rengeteg versenyen öregbítették a magyar zászló hírnevét, azonban a Napló-s sikerük az emberek szeretetét tükrözi most.

Herczeg András, a DVSC szakvezetője veszi át az elismerést Boros Norbert főszerkesztőtől | Fotó: Molnár Péter

– Nagyon szépen köszönöm az elismerést, minden hasonló díj jólesik az embernek – mondta el Herczeg András, a DVSC futballcsapatának szakvezetője, aki a legnépszerűbb edző lett versenyünkben. – Nyilván ez a srácoknak is szól, és nagyon büszke vagyok erre. Sok fiatal, helyi kötődésű labdarúgó játszik a gárdában, ez szerintem szimpatikus a szurkolóknak. A srácok bizonyították, hogy van bennük fantázia, kurázsi, ezért is szerepelhettek jól az elmúlt esztendőben. Szeretnénk idén is tartani minimum ezt a szintet – mondta Herczeg.

Senánszky Petra sokadjára nyerte meg a legjobb női sportoló díját, ő az ünnepség előtti napon a Napló székházában vette át a díjat. Az ok: az uszonyosúszó lány törökországi edzőtáborba utazott másnap.

Reggel jött az örömhír

A Hajdúböszörmény női első osztályú futsalcsapatát bajnoki címig gardírozta Quirikó Vivien, kiérdemelve ezzel az év edzője díjat lapunknál. A szakembert meglepte, de nagyon jó érzéssel töltötte el az elismerés. – Első körben egyik ismerősöm küldte át nekem a végeredményt, én már annak is örültem, hogy a HTE négy kategóriában is képviseltette magát. Köszönöm mindenkinek, aki segített ebben – mosolygott Vivien.

Fekete Gergő, a DVSE fiatal vízilabdázója a címvédők egyike volt szavazásunkon, ugyanis ismét ő lett az év férfi utánpótláskorú sportolója. – A családom végig követte az események alakulását, édesanyám jött reggel az örömhírrel. Nagyon megtisztelve éreztem magam, hogy másodjára is sikerült elnyernem ezt az elismerést. Hálás vagyok azoknak, akik rám szavaztak. A klubbal szeretnénk bejutni a legjobb nyolcba, nyáron pedig egy sikeres vb-vel búcsúzni a junior korosztálytól – tekintett előre Gergő.

A DVSC Schaeffler csapatkapitányaként már Vantara-Kelemen Éva is rutinos „díjátadózónak” számít, együttese ezúttal is a legnépszerűbbnek bizonyult a megyében.

– Nagyon örülünk neki, hogy újra a miénk lett ez a díj. Bár nem konkurálunk ilyen szempontból egyik megyei csapattal sem, de természetesen hálásak vagyunk a szurkolóiknak, akik minden meccsünkön ott vannak. Várjuk őket pénteken is a Vác ellen, mert szükségünk van rájuk – invitálta a drukkereket a balszélső.

Különdíj

Az év csapata a Debreceni Búvárklub lett; a számos kiváló eredménnyel büszkélkedő egyesületet képviseletében Szűcs Rebeka nyilatkozott a Naplónak. – Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen sportolókkal együtt vehetünk részt a gálán. Ez jó visszajelzése annak, hogy a munka, amit elvégeztünk, sikeres volt.

Kiváló tavalyi eredményeiért a Hajdú-bihari Napló különdíját kapta Kozák Luca, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola atlétája. – Nagymamám mondta, látta, hogy különdíjat kaptam. Azért is öröm ez számomra, mert látszik, hogy mások is elismerik az erőfeszítéseimet és azokat az eredményeket, amiket sikerült elérnem az elmúlt esztendőben – nyilatkozta Luca az elismerést átvételét követően.

TN, MSZ


[related-post post_id="4119763"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!