Videó: Bíróság elé állhat a kórházi mobiltolvaj

Akt.:
Videó: Bíróság elé állhat a kórházi mobiltolvaj
© Forrás: Youtube
Debrecen – Kifosztás bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya Gy. Attila 50 éves helyi lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. május 2-án 5 órakor egy debreceni egészségügyi intézmény ápolónője tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy ismeretlen személy bement az egyik kórterembe, ahol az ott alvó 76 éves és 54 éves asszony ágya melletti szekrényről ellopta mobiltelefonjaikat.

A nyomozók a bejelentést követően széleskörű adatgyűjtést végeztek az ismeretlen azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett. A rendőrök látókörébe került egy, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 50 éves helyi férfi, akit a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2016. június 22-én 10 óra 20 perckor a Külső Létai úton elfogtak.A gyanúsítottnál a nyomozók megtalálták és lefoglalták az 54 éves sértett mobiltelefonját. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított Gy. Attilát a nyomozók kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. április 18-án 21 óra 30 perc körül ugyanebben az egészségügyi intézményben az egyik ott dolgozó nő őrizetlenül hagyott táskáját is eltulajdonította a benne lévő iratokkal és értéktárgyakkal együtt. A gyanúsított a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfival szemben a nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –