Videó: Az USA-ban annyira hideg van, hogy valaki az óceánpartra ment korcsolyázni

Videó: Az USA-ban annyira hideg van, hogy valaki az óceánpartra ment korcsolyázni
© Forrás: YouTube
USA – Maine államban annyira leesett a hőmérséklet, hogy befagyott az óceánpart egy része. Egy élelmes helyi ki is használta a ritka lehetőséget.

Peter és Sandra Lekousi a hétvégén leugrottak York város partjára sétálgatni egy kicsit a csípős időben, amikor fura jelenetre lettek figyelmesek – írja a Boston Globe. Az óceán vize egy szakaszon befagyott, teljesen sima jégfelületet képezve a parton. Szinte hívogatott a korizásra – és akadt, aki nem is bírt ellenállni. Egy férfi magányosan rótta a köröket a jégen a példátlan hideghullám kellős közepén.

„Annyira hideg volt, hogy sétálni sem volt kellemes, ő meg ott korizott a parton” – mondta Sandra Lekousi.

Nem csoda, hogy szinte lehetetlen a szabad ég alatt tartózkodni mostanában az USA keleti partján: vasárnap a környéken például mínusz 22 Celsius-foknál is alacsonyabb hőmérsékletet mértek. De ha egyszer valakinek korizni van kedve, akkor korizni van kedve.

Forrás: Mashable / Boston Globe


Belefagytak az áradásba az autók az utcán az Egyesült Államokban
A szokatlan hideg és a csapadékos időjárás nem tréfált: belefagytak az autók az utcákat borító jeges árvízbe Bostontól északra, Revere-ben. Mínusz húsz fok van és több mint 130 kilométeres széllel tombol sok helyen a hóvihar az Egyesült Államokban. Már 18-an meghaltak, többnyire hajléktalanok fagyta...

Még a Niagara-vízesés is befagyott a nagy hidegben
Washington - Tizenegyre emelkedett szerdáig az Egyesült Államokat napok óta sújtó sarkvidéki hideghullám halálos áldozatainak a száma. Wisconsin, Észak-Dakota, Missouri és Texas szövetségi tagállamokban szedett halálos áldozatokat a hideg, elsősorban a hajléktalanok körében, annak ellenére is, ho...