Helyi közélet

2014.03.12. 10:34

Feltétlenül érdemes devizában tartalékolni

Budapest - Folytatódni fog a forint trendszerű gyengülése, akár a 320 EUR/HUF árfolyamig.

Budapest - Folytatódni fog a forint trendszerű gyengülése, akár a 320 EUR/HUF árfolyamig.

– A vártnál is alacsonyabb februári inflációs adat egyelőre nem okozott komolyabb piaci reakciót, de az ennek hatására erősödő kamatcsökkentési várakozások, és a feltörekvő piacokról továbbra is kiáramló pénz miatt a forint fokozatos gyengülésére számítunk. Emiatt a megtakarítással rendelkezők számára a devizakitettség növelését javasoljuk” - nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Tovább erősíti

„A várakozásokat is alulteljesítő februári infláció tovább erősíti azt a várakozást, hogy az MNB márciusban tovább csökkenti a jegybanki alapkamatot, feltehetően 10 bázisponttal. Ezt erősíti Pleschinger Gyula, az MNB Monetáris Tanács tagjának minapi nyilatkozata is” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

Még nem látni

„Komolyabb piaci reakciót egyelőre még nem látunk, azonban a tovább csökkenő alapkamat, valamint a feltörekvő piacról kiáramló likviditás miatt folytatódni fog a forint trendszerű gyengülése, akár a 320 EUR/HUF árfolyamig. A gyengülő forintvárakozások miatt pedig a devizakitettség növelését javasoljuk a megtakarítással rendelkezők számára” – tette hozzá a befektetési szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában