MSZP: Feljelentést tesznek az ESZOSZ ellen

Akt.:
MSZP: Feljelentést tesznek az ESZOSZ ellen
© Fotó: Matey István
Debrecen – ESZOSZ-ügyben „piszkos munka” kezd kirajzolódni – jelentette ki dr. Rónai György, az MSZP városi elnöke a megyei kormányhivatal épülete előtt.

Elmondta: továbbra is hiába keresik az országos szociális szövetkezetet, nem kapnak magyarázatot arra, hogy miért kötöttek emberekkel munkaszerződéseket miközben nem biztosítanak nekik munkát és fizetést. Az elmúlt héten ebben az ügyben több mint 150-en kerestek meg minket – tette hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó, szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az ESZOSZ miatt három miniszterhez, Lázár Jánoshoz, Varga Mihályhoz és Balog Zoltánhoz fordult, akiknek 15 napjuk van a válaszra.

– A 2860 ember ügyében a szocialista párt feljelentést fog tenni. Ők nem érdemelték meg azt ahogyan bántak velük, miközben az illetékesek sumákolnak. Kormányzati segítséggel valakik 6 milliárd forintot el akartak lopni – vélte a politikus.

A sajtótájékoztató után 20-30 ESZOSZ-os flasmobot, azaz villámcsődületet tartott a Szent Anna utca elején és a megyeháza előtt.

HBN-OCs