Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.09. 11:50

Kaláka Fesztivál: start a városháza udvarán

<p>Miskolc - Csütörtökön kezdődik a 29. Kaláka Fesztivál. A hangverseny a miskolci városháza udvarán lesz, fél 6-kor kezdődik, és a közönség – belépődíj nélkül – Bognár Szilvia és Kónya István lemezbemutató koncertjének részese lehet. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-kalaka-fesztival-programja/cn/boon-news-em_01-20080704-120505"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A 29-ik Kaláka Fesztivál programja</B></A> [.pdf - 407KB]</p>

Csütörtökön kezdődik a 29. Kaláka Fesztivál. A hangverseny a miskolci városháza udvarán lesz, fél 6-kor kezdődik, és a közönség – belépődíj nélkül – Bognár Szilvia és Kónya István lemezbemutató koncertjének (Rutafának sok szép ága) a részese lehet. Műsorukban olyan zenetörténeti példákat sorakoztatnak fel, amelyek a XVI. századig visszanyúlóan szemléltetik zenei hagyományaink gazdagságát.

Válogatásukban szerepel históriás és történeti ének, archaikus népi imádság és zsoltár, Tinódi Lantos Sebestyén és Balassi Bálint egy-egy költeménye, szerelmi- és virágének, lakodalmi és mulattató dal.

Ez az előadás igazi zenei és irodalmi utazás a magyarországi reneszánsz nagyon sokszínű világába. Pénteken délelőtt azután a Diósgyőri várban is „kitör” a fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!