Videó: Angol Ligakupa – Bogdán szerint szerencséje volt

Videó: Angol Ligakupa – Bogdán szerint szerencséje volt
© Fotó: AFP
Liverpool, 2015. szeptember 24., csütörtök (MTI) – Bogdán Ádám szerényen a szerencséjét említette, miután csapata, az FC Liverpool az általa hárított három 11-esnek köszönhetően elbúcsúztatta szerdán késő este a negyedosztályú Carlisle Unitedet az angol labdarúgó Ligakupában.

A házigazda Vörösök a rendes játékidőben 1-1-re végeztek, és a 3-2-vel zárult büntetőpárbajban az új együttesében tétmeccsen először kezdő Bogdán volt a hős. Az FC Liverpool ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol majd a szintén élvonalbeli Bournemouth lesz az ellenfele.

“Van rendszer az őrületben” – árulta el a liverpoolfc.com-nak nyilatkozva Bogdán a büntetőkről. “Van, amikor jól tippelem meg az irányt, van, amikor szerencsém van, és van, amikor nem. Most háromszor is jól tippeltem és szerencsém volt. Nagyon örülök, hogy továbbjutottunk.”

A nyáron Liverpoolba szerződött magyar légiós hozzátette: meglátása szerint csapata jól játszott és mindent elkövetett a győzelemért.“Egy másik napon biztosan jobban kihasználjuk a helyzeteinket, és nyugodtabb esténk lett volna. De a legfontosabb, hogy továbbjutottunk” – fogalmazott a magyar válogatott kapus.

Bogdán azt mondta: ezt az estét biztosan soha nem fogja elfelejteni.

“Fantasztikus volt. A szurkolók nagyszerűek, az atmoszféra pedig fantasztikus. Telt ház volt, hihetetlen este, amire mindig emlékezni fogok” – mondta.

A bajnoki meccseken Simon Mignolet az FC Liverpool első számú kapusa, s a magyar játékos elárulta, hogy belga csapattársa a mérkőzés előtt és után is bejött hozzá az öltözőbe.

“Minden jót kívánt. Fordítva én is ezt teszem hétről hétre. Mindketten tudjuk, hogy mivel jár a kapusok élete, tiszteljük egymást, segítjük és támogatjuk egymást minden nap” – fogalmazott Bogdán Ádám.

– MTI –