Videó: Afganisztáni hős volt az egyik meghalt tűzszerész, korábban egy egész várost mentett meg

Akt.:
Robbanásban négy tűzszerész halt meg a Hortobágyon
Robbanásban négy tűzszerész halt meg a Hortobágyon - © Fotó: Matey István
Budapest, Hortobágy – Gyertyagyújtással emlékeztek több helyen is a hortobágyi tűzszerészbaleset áldozataira. Hétfőn délelőtt Budapesten, a hétvégén pedig Gyömrőn és Várpalotán is tisztelegtek a fiatalon elhunyt tűzszerészek emléke előtt. A Tények riportja.

Családok, rokonok, barátok és a honvédség katonái is részvétüket nyilvánították.Forrás: tenyek.hu


Ők a hortobágyi hősi halottak

Budapest, Hortobágy – A Magyar Honvédség négy kiválóan felkészült, szakmailag képzett, tapasztalt szakemberét vesztette el a hortobágyi robbanásban. A Honvédelmi Minisztérium nekrológjai az elhunyt katonákról.


Robbanás a Hortobágyon: csak a szerencsén múlt, hogy eddig nem történt tragédia?

Sokáig senki sem őrizte Magyarország legveszélyesebb lőterét, ahol pénteken meghalt négy tűzszerész. A Hortobágyon élők közül többen vasgyűjtés gyanánt bombákat, gránátokat szedtek a pusztán – áll a Tények hétfői riportjában.


Hortobágyi robbanás – HM: biztosítás hiányában sem éri hátrány az érintett katonákat és hozzátartozóikat

Budapest – A Magyar Honvédség teljes kártérítéssel tartozik az állománytagok felé, így biztosítás hiányában sem éri semmiféle hátrány a pénteken a Hortobágyon balesetet szenvedett katonát, illetve hozzátartozóját, élettársát – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfő délután az MTI-hez eljuttatott közleményében.


Nem volt biztosításuk a hősi halált halt tűzszerészeknek

Budapest, Hortobágy – Mivel korábban megszüntették a katonák élet- és felelősségbiztosítását, a jelenlegi szabályozás alapján a Hortobágyon egy bomba hatástalanítása közben hősi halált halt tűzszerészek számára nyújtható egyszeri anyagi segítség mértékét a honvédelmi miniszter egyéni mérlegelése határozza meg – írja a Blikk a Magyar Idők hétfői cikke nyomán.


Hortobágyi robbanás – A tűzszerészek ismerték a felrobbant bombatípust

Budapest – A tűzszerészek ismerték azt a 250 kilogrammos, szovjet gyártmányú repeszromboló bombatípust, amely pénteken felrobbant a Hortobágyon, sőt külön felkészítést is kaptak az egyébként ritkának számító robbanószerkezetről – mondta az MH I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred megbízott vezető tűzszerésze vasárnap az M1 aktuális csatornán.