Helyi közélet

2008.05.23. 15:03

Egyre erősebb filmek jönnek

<p>Cannes – Clint Eastwood nagyot vállalt L’Echange című alkotásával, és olyan jól teljesítette, hogy a közel két és fél órás film szinte odaszögezi a nézőt a székhez.</p>

Eastwood színészként vált híressé, de rendezéseivel is sok elismerést besepert már. Az idei cannes-i filmfesztivál zsűrielnöke, Sean Penn neki köszönheti Oscar-díját, amit az Eastwood által rendezett Titokzatos folyóban nyújtott alakításáért kapott. Nem csoda, hogy sokan sejteni vélik, hogy Penn, Clint Eastwood filmje, a L’Echange mellett fogja letenni a voksát. Penn ugyan elutasít minden erre vonatkozó kérdést, és többször is kikérte már magának, hogy elfogultsággal vádolják, de bennfentes ismerősöm szerint még a fesztivál elején egy kissé emelkedett hangulatban kijelentette, hogy ha Eastwoodmozival rukkol ki, akkor ő neki adja az Arany Pálmát.

A film pedig jó, sőt kifejezetten erős alkotás, és bármennyire nem szívelem Angelina Jolie-t, el kell ismerni, hogy ebben óriásit alakít. Egy egyedülálló anyát játszik, akinek a fia eltűnik. A rendőrség kis idő múltán megtalálja és visszaadja az anyának a gyereket, és itt vége is lehetne a történetnek, ha ez valóban az elveszett kisfiú lenne. Innentől kezdve a Jolie játszotta Mrs. Collinsnak azt kell bizonyítania, hogy ez valóban nem az ő gyereke, ami koránt sincs ínyére a rendőrségnek. Olyannyira bosszantja őket, hogy ez az eset ronthat eddig is igencsak megtépázott hírnevükön, hogy elmegyógyintézetbe zárják az anyát. Egy váratlan és sokkoló fordulat segít Mrs. Collinsnak kiszabadulni az intézet kegyetlen fogságából, ám az igazi borzalmakkal még csak ezután kell szembesülnie.

Eastwood nagyot vállalt ezzel a filmmel, és olyan jól teljesítette, hogy a közel két és fél órás mű szinte odaszögezi a nézőt a székhez, az elsőtől az utolsó pillanatig fenntartja a feszültséget.

Váró Kata Anna

Cannes, 2008. május 23.

Kapcsolódó anyagok:

  • Újabb magyar siker Cannes-ban
  • Magyar siker Cannes-ban
  • Cannes: A hangulat csak fokozódik
  • Indiana Jones újra kincset keres
  • Könnyű nyári komédia
  • Egyet a közönségnek, egyet a kritikusoknak…
  • Aktuális, de nem éppen vidám nyitófilm
  • Cannes: Ki gondolná, hogy egykor döcögősen indult…
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában