Magyarország

2007.11.20. 11:56

Több ezer rendőr demonstrálhat szerdán

<p>A várakozások szerint több ezer rendőr megy el a Liga Szakszervezetek szerda este 6 órára meghirdetett demonstrációra, a Szolidaritás Napján - mondta a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) főtitkára kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.</p>

Pongó Géza hozzátette az FRSZ elsőként tiltakozott a kormányzat konvergenciaprogramja ellen. Ezért is vesznek részt a szerdai demonstráción. A szakszervezetnek egyébként nincs joga sztrájkolni, csak demonstrálni.

A kormánynak meg kellene hallania a kifogásokat , hiszen látható, hogy komoly tömegeket mozgat meg a reformok elleni tiltakozás. A főtitkár kiemelte, hogy 2008 január 1-je után nyugállományba vonuló rendőrök körülbeül nettó 10 százalék nyugdíj csökkenéssel számolhatnak a törvényi változások miatt.

Elmondta azt is, hogy nem több jogot szeretnének szerezni, csak a régieket megtartani. Az egészségbiztosítás átalakítását tűrhetetlennek nevezete, mint ahogy azt is, hogy bezárták a BM Kórházat, ahol a rendészeti dolgozókat ápolták. Pongó Géza elmondta, hogy részt vesznek a szerda esti Liga akcióban: "sokkal többen leszünk, mint a korábbi demonstrációkon, vidékről autókkal és buszokkal is jönnek rendőrök.." - mondta a szakszervezet főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!