Videó: A Parno Graszt zenekar énekesnője vagyok, de amikor lejövök a színpadról, sokak szemében “csak” egy cigány

Akt.:
Videó: A Parno Graszt zenekar énekesnője vagyok, de amikor lejövök a színpadról, sokak szemében “csak” egy cigány
Paszab – A paszabi Parno Graszt is csatlakozott az UNICEF kampányához.

Az UNICEF (United Nations International Children’s Emergency Fund) az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja, amit az ENSZ (Egyesült Nemzetek Szervezete) Közgyűlése 1946-ban hozott létre. A Nobel-békedíjas szervezet egyik aktuális kampánya a Félelmek legyőzői nevet viseli, amihez csatlakozott a paszabi Parno Graszt együttes is.

Zsúfolt a naptáruk

– Én csak egy ember vagyok, aki büszke a származására, ismerj meg! – mondta a zenekar énekese, Oláh Heléna abban az antirasszista videóban, ami a Parno Graszt Facebook-oldalán látható.

Heléna hangot ad annak, hogy számára érthetetlen: miért kell minden nap azzal szembesülnie a boltokban, hogy követi a biztonsági őr, vagy hogy megkérdezik tőle azt, biztosan lesz pénz nála a pénztárnál?…

– Nincs ezen mit szépíteni: folyamatosan érnek atrocitások a cigány származásunk miatt. Áprilisban például ezernél több ember előtt léptünk fel, majd elmentünk volna egy másik budapesti szórakozóhelyre, de nem engedtek be bennünket. Ilyennek nem lenne szabad előfordulnia – jegyezte meg Oláh József. A Parno Graszt jelentése: Fehér Ló. Az autentikus cigány zenét játszó paszabi együttes erénye a hitelesség.

– Zsúfolt a naptárunk, sok a meghívásunk. Március 7-én este fellépünk a budapesti ELLÁTÓházban, van felkérésünk bőven, és örömmel tesszük a dolgunkat – említette Oláh József.

LTL