Videó: A József Attila úton járt a megszökött mackó!

Akt.:
A József Attila úton járt a megszókött mackó!
A József Attila úton járt a megszókött mackó!
Miskolc – A miskolci József Attila utcán tűnt fel vasárnap a reggeli órákban a szombaton Sajókeresztúron látott medve.

Mint megtudtuk a medvét legutóbb szombaton délután Sajókeresztúr, Sajóecseg határában látták, ezután egy időre eltűnt a szakemberek szeme elől. A jelek szerint délre vette az irányt, és a reggeli órákban a József Attila úton Miskolcra is megérkezett. Aztán innen is tovább állt, jelenleg megint eltűnt az emberek szeme elől.

A József Attila úton sétáló maciról egyébként videó is megjelent a népszerű közösségi oldalon. (Figyelem, a felvételen szókimondó szövegek hallhatók…)

Ahogy arról beszámoltunk, a mackót először szombat reggel 5 óra után észlelték, amikor is egy autós látta Sajóecsegnél. Ezt követte a reggeli Sajókeresztúron, ahol fotók és videók is készültek az állatról, de később Szirmabesenyő határából is érkezett jelzés, hogy látták.

A legfrissebb információ az, hogy a nemzeti parkosok csapata ismét Sajóecseg felé vette az irányt, ám jelenleg a maci eltűnt. Kérdés, hogy még mindig a Sajó nyugati partján van-e, vagy már átkelt a folyón.

A közösségi oldalra felkerült bejegyzések szerint a környező településen a legtöbben inkább bezárkóztak, és nem mozdulnak ki otthonról, néhányan azonban önkéntes „medvevadászként” járják a környéket, hogy kamera végre kerítsék az állatot. Bár láthatóan a civilizációval jó barátságban lévő állatról van szó, a szakemberek mindenkit figyelmeztetnek, hogy ne közelítse meg, mert könnyen baj lehet a dologból!

TÁ-HI


Medve Sajókeresztúron: „Elsőre el sem hittük, hogy nálunk ilyen megtörténhet”
Sajókeresztúr, Szirmabesenyő - Sajókeresztúr és Szirmabesenyő polgármestere is megerősítette a környéken kószáló medvéről szóló híreket. Kollár Miklós, a sajókeresztúri polgármester érdeklődésünkre elmondta, a települési térfigyelő kamerák kezelői vették észre a medvét a monitorokon, ezt a felvét...

A Sajó parton kóborol a barnamedve
Sajóecseg, Sajókeresztúr - Bár több helyen is látták, egy ideje eltűnt a mindenkit izgalomban tartó barnamedve. Mint megtudtuk, az első észlelés nem sokkal reggel 5 óra után volt, amikor is egy autós látta Sajóecsegnél. Ezt követte a reggeli Sajókeresztúron, ahol fotók és videók is készültek az á...

Sajókeresztúr - Nem kicsit lepődtek meg azok, akik egy az utcán bandukoló medvével találták magukat szemközt szombaton reggel. Szombaton reggel egy barnamedvét szúrtak ki a sajókeresztúriak a település egyik utcájában, amint békésen nézelődött, hogy merre is tovább. A felbolydulásra aztán nyakába...