Videó: A bombák földjén mindennapos a veszély

Akt.:
Tűzszerészek vesztették életüket aknamentesítés közben a Hortobágyon
Tűzszerészek vesztették életüket aknamentesítés közben a Hortobágyon - © Fotó: Matey István
Budapest – Minden nap az életük a tét, hiszen több mint 10 éves tapasztalat után hatástalaníthatnak olyan bombát a tűzszerészek, mint amelyik múlt pénteken felrobbant, és négy ember halálát okozta. A Tényeknek megmutatták, hogyan készülnek a mindennapi életveszélyre.Forrás: tenyek.hu


Videó: Robbanás a Hortobágyon – Csak a szerencsén múlt, hogy eddig nem történt tragédia?

Budapest, Hortobágy – Sokáig senki sem őrizte Magyarország legveszélyesebb lőterét, azt, ahol pénteken meghalt négy tűzszerész. A Hortobágyon élők közül többen vasgyűjtés gyanánt bombákat, gránátokat szedtek a pusztán – számolt be a Tények.


Ők a hortobágyi hősi halottak

Budapest, Hortobágy – A Magyar Honvédség négy kiválóan felkészült, szakmailag képzett, tapasztalt szakemberét vesztette el a hortobágyi robbanásban. A Honvédelmi Minisztérium nekrológjai az elhunyt katonákról.


Videó: “Egy 250 kilós bombánál nincs az a védőruha, ami megmenthetné őket”

Budapest, Hortobágy – Nem volt esélyük azoknak a tűzszerészeknek, akik pénteken életüket vesztették a Hortobágyon – ezt mondta az RTL Klub híradójának egy igazságügyi tűzszerész. Ha egy ekkora bomba felrobban, semmit sem ér a védőruha. A tűzszerészeket évente átlagosan 2500-szor riasztják bombák hatástalanításához. Hivatásuk az egyik legveszélyesebb a világon.