Vidékről érkezők

Vidékről érkezők
Többféle kínálatban is elérhető a mobilparkolás. Vehetünk kártyát, amit ki kell tenni a kocsi ablakába. A másik változat, amikor regisztrálunk a parkoló cégnél. Szabó Katalin jegyzete

E két rendszerben előre kell befizetni egy összeget, amit később “leparkolunk”. A harmadik típusú is sms-el intézhető, ekkor nincs regisztráció és előre fizetés, hanem a parkolás díját a telefonszámlához írják.

Mindegyik megoldás annyival kerül többe a pénzdebodósnál, amennyiben hozzáadódnak az sms-ezés nem túl magas költségei.

Pártolom e lehetőségeket, de kell még néhány év, amíg alkalmazásuk a többség napi gyakorlatává válik. Amint a számítógép és a mobil is jó ideje része már az életünknek, ám az ötven fölöttiek körében máig sem jellemző a sokoldalú használatuk.
Ráadásul a városi szabályozás nincs tekintettel a Debrecenbe csak ritkán, többnyire kényszerűségből a klinikára autóval érkezőkre. Mert ott is csak mobilparkolással kerülhető el a túlfizetés, vagy, hogy várakozás közben ki kelljen szaladgálni újabb jegyet váltani.
Az ismert sorompós megoldás – percdíjas utólagos fizetés – barátságosabb átmenetet kínálna, de e szabályok megalkotói nem gondoltak a vidéki és a korosabb emberekre. Értük szólnék.
 
Szabó Katalin