Vidéken építkezni?

Vidéken építkezni?
© Fotó: AFP
Miközben Budapesten és a Dunántúl nagy részén a válság óta látványosan emelkedett az ingatlanok iránti kereslet és ennek köszönhetően sokat nőttek ezek az árak, addig Debrecenben lényegesen szerényebb mértékű élénkülés tapasztalható. Hajdú-Bihar kisebb települései pedig szinte teljesen kimaradtak a fellendülésből. Orosz Csaba írása.

Például Nádudvaron, Vámospércsen, vagy Egyeken ott tartunk, hogy még a 4-6 millióért kínált, viszonylag jó állapotú házakat is alig-alig vásárolják. Akadnak olyan épületek amelyeken évekig kint látható az „eladó” tábla.

A fentiek miatt, aki mostanában kistelepülésen építene magának családi házat, szerintem jó alaposan fontolja meg, mert ha néhány év múlva szeretné azt eladni, vagy nem lesz rá vevő, vagy csak olyan alacsony áron tud tőle megszabadulni, hogy még az építőanyag árát sem kapja vissza!
Ez azt bizonyítja, hogy valami nagyon nincs rendben a magyar gazdaságban. Szép és jó, hogy az államháztartás rendbe jött, a nagy nyugati autógyárak sokat exportálnak innen, satöbbi. A fejlődés azonban féloldalas. Az ország keleti felében még mindig nagyon kevés az olyan munkahely, ahol tisztességes európai bért biztosítanak a munkavállalóknak. Amíg az itteniek zsebében nem lesz több pénz, az ingatlanpiactól nem kell csodát várni.

– Orosz Csaba –
hirdetés