Vezérek egymás közt

Vezérek egymás közt
A héten biztossá vált: Csányi Sándor OTP-vezér harcba száll az MLSZ elnöki székéért.

Eldőlt tehát, a bankbirodalmár enged a gyöngéd unszolásnak, beszáll a honi futball vérkeringésébe, és – noha azon túl, hogy nincs kétségem, van némi sejtése, hogyan kell elnavigálni egy szervezetet a siker gyakran göröngyösnek bizonyuló útján – csak szurkolhat neki minden magyar futballal megfertőzött drukker. Bár afelől vannak kétségeim, mennyire érthet Csányi a focihoz, véleményem szerint nem biztos, hogy álmatlan éjszakáin a háromhátvédes védekezés hatéknyságát állítja szembe a 4-4-2-es hadrend előnyeivel.

Ettől még lehet nagyon jó elnöke a szövetségnek, különben is van mellette (fölötte) egy másik vezér, egy olyan fiatalember, aki nemrég még a Felcsút oszlopos tagja volt.

Mert az azért a napnál is világosabb, hogy van összefüggés Vikorék történelmi kétharmada és Csányi feltűnése között, sőt sokan azon sem lepődnénk meg, ha néhány hónap múlva Erwin Koeman szövetségi kapitány is eltűnne a süllyesztőben, lévén ő még a korábbi elnök, Kisteleki embere.
És az összeesküvéselméletek gyártóinak még egy csöppniy adalék: a Videoton-stadion VIP részlegének parkolójában névre szóló helye van Orbán Viktornak és Csányi Sándronak is.
Azért bízzunk benne, csak nem játszanak le ezek mindent, egymás közt!
 
Tamás Nándor