Veszélyesen csökkent a látótávolság az utakon Hajdú-Biharban

Akt.:
Veszélyesen csökkent a látótávolság az utakon Hajdú-Biharban
Veszélyesen csökkent a látótávolság az utakon Hajdú-Biharban - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A mai napra az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az intenzív szél miatt, helyenként akár 90 km/h-nál is erősebb széllökésekre kell készülni. Hajdú-Bihar megyében az erős levegőmozgás helyenként nagy mennyiségű homokot kavar fel.

A levegőben jelentősen megnövekedett szilárd szennyeződés következtében az érintett útszakaszokon figyelmesebb járművezetésre van szükség. Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a jelenlegi időjárási viszonyok következtében hirtelen lecsökkenhet a látótávolság. Kérjük, hogy erre tekintettel válasszák meg a járművük sebességét. Célszerűbb ilyenkor a biztonságos, lassabb haladást választani, és haladás, előzés, kikerülés közben az oldaltávolságra a szokásosnál nagyobb figyelmet fordítani.

Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy az erős szél (oldalszél) emellett jelentősen csökkentheti a jármű menetstabilitását, amely ugyancsak baleseti veszélyforrás lehet.

Kérünk mindenkit, hogy a jelenlegi időjárási körülmények és a megváltozott útviszonyok figyelembevételével közlekedjen.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság – Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság –


Homokvihar söpör végig Debrecenen
Pótkocsit és buszmegállót is borított a homokkal érkező viharos erejű szél.
0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés