Veszélyben volt Tony Blair kisfia

Tony Blair négy éves kisfiát készült elrabolni egy radikális csoport Nagy-Britanniában – írja a Sun szerdai száma. Az akciót időben meghiúsította a rendőrség.

Az akciót állítólag az Apák az Igazságért nevű csoport tervelte ki. Az elvált és gyerekeik láthatásáért küzdő férfiak azért akarták a 4 éves Leót elrabolni, hogy Tony Blair is megérezze, milyen az, ha nem akkor találkozhat gyerekével, amikor csak akar.

Bár a rendőrség nem árul el semmit a leleplezésről, a miniszterelnökhöz közel álló biztonsági informátor szerint az akciót még korai szakaszban sikerült leállítani. A veszélyről karácsony előtt értesítették Tony Blair-t és feleségét, Cherie-t. A hatóságok, együtműködve a tirkosszolgálattal megtették a szükséges lépéseket – tette hozzá a Sunnak nyilatkozó informátor. A radikális csoport állítólag csak rövid időre akarta elvinni a kisgyereket, és nem állt szándékukban bántani.

Tony Blairnek és feleségének négy gyereke van. Leo a legkisebb, Euan 22, Nicholas 20, Kathryn pedig 17 éves.

Az elvált apákat tömörítő szervezet korábban több látványos akcióval hívta fel magára a figyelmet. 2004 szeptemberében egyik tagjuk felmászott a London Szemének hívott óriáskerékre, és ott jövetelte, hogy találkozhasson akkor már egy éve nem látott kislányával. Néhány nappal később egy másik elvált apa Batman jelmezben feljutott a Buckingham palota erkélyére és ott követelte jogait.