Veszélybe került a motoros Gyutai Adrián további pályafutása

Budapest – Pénzügyi nehézségek miatt kihagyni kényszerül a gyorsaságimotoros olasz bajnokság hétvégi, mugellói fordulóját Gyutai Adrián, akinek hasonló okokból a további pályafutása is veszélybe került.

A Korda Racing 25 éves versenyzőjének menedzsmentje a csütörtöki közleményében azt írta, Gyutai, aki a májusi szezonnyitón a 600 köbcentiméteresek között indult, többször bukott, a versenymotorokban pedig olyan jelentős anyagi kár keletkezett, amelynek rendezése egyelőre nem történt meg.

A közlemény emlékeztet rá, hogy a tavaly szeptemberben a világbajnokság Moto3-as kategóriájában is bemutatkozott paksi motorosnak rendelkezésre állt az anyagi alap a szezon teljesítéséhez, ám a 14,5 ezer eurós (nagyjából 4,6 millió forint) okozott kárt a menedzsment az erőfeszítések ellenére nem tudta kifizetni.

Gyutainak emiatt ki kell hagynia a soron következő hétvégét, s ha nem sikerül támogatókat találnia, akkor nemcsak a mostani idényt, hanem akár a pályafutását is befejezni kényszerül.

“Nagyon sajnálom, hogy nem tudok indulni Mugellóban, azt, amit érzek, senkinek sem kívánom” – idézte a közlemény a versenyzőt. “Rengeteget készültem és edzettem, nagyon szerettem volna jó eredményt hozva feledtetni a múltkori balszerencsés futamokat, de jelen állás szerint még az sem kizárt, hogy nem tudok tovább versenyezni. Remélem, hogy a sors ad még egy esélyt nekem, és Misanóban már ott lehetek a rajtrácson”.

– MTI –Sporthírek