Versolvasó délelőtt a költészet napján

Versolvasó délelőtt a költészet napján
Nyíracsád – A költészet napja tiszteletére április 9-én délelőtt ismét elindult a „versfolyam” a nyíracsádi Ady Endre Általános Iskolában – értesült a HAON Kedvesné Zilahi Enikő külső tudósítótól.

A társadalomtudományi munkaközösség vezetésével, Kedves Györgyné Zilahi Enikő magyartanár szervezésében idén immár nyolcadik alkalommal tartottak folyamatos versolvasást az iskola aulájában, ahol kisebb nagyobb csoportokban csaknem háromszáz tanuló több mint száz magyar verset szólaltatott meg a délelőtt folyamán.

A legnagyobbak természetesen József Attila költeményeit mutatták be, de elhangzott a Himnusz, a Szózat, valamint Ady Endre, Petőfi Sándor, Arany János, Weöres Sándor, Csoóri Sándor és megannyi magyar költő verse is. A felolvasások között József Attila életéről nézhettek meg diasorozatot a tanulók, valamint neves művészek előadásában CD-ről hallgathattak verset a költőtől. A délelőtt folyamán idén először Vereb Csaba igazgató és Illés Gabriella igazgató helyettes is bekapcsolódott a versolvasásba.