Versenyben maradtak a görögök

Versenyben maradtak a görögök
Az argentin–dél-koreai meccs után pályára lépett a B csoport másik két együttese, a görög és a nigériai is, hogy megszerezzék első pontjukat a dél-afrikai világbajnokságon.

Óvatos játékkal indult a találkozó, az első percekben nem sok dolguk akadt a kapusoknak. Amikor azonban a hellén portásnak védenie kellett volna, óriási hibát követett el: Kalu Uche harmincöt méteres szabadrúgását vétette el Corvasz és a semmiből vezetést szerzett Nigéria. Még ki sem örömködhették magukat az afrikaiak, amikor tíz főre fogyatkoztak, Kaita ártalmatlan szituációban megtaposta ellenfelét, ezért mehetett zuhanyozni. A görögök köszönték az emberelőnyt és a szünet előtt egy megpattanó lövésből egyenlítettek.

A második félidő közepéig tartották magukat a Zöld Sasok, de a 71. percben megszületett a második görög gól is, Toroszidisz révén. Győzelmével Görögország versenyben maradt, míg Nigéria vélhetően csomagolhat. HBN
 
B csoport, 2. forduló
Görögország–Nigéria 2–1 (1–1).
Bloemfontein, Free State Stadion, 41 600 néző. Vezette: Ruíz (kolumbiai).
Görögország: Corvasz – Kirjakosz, Vintra, A. Papadopulusz, Toroszidisz – Karagunisz, Ciolisz, Papasztatopulosz (Szamarasz, 37.), Kacuranisz, Szalpingidisz – Gekasz (Ninisz, 79.). Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel.
Nigéria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (Echijeile, 55., Afolabi, 73.)) – Kaita, Etuhu, Haruna, Uche – Yakubu, Odemwingie (Obasi, 46.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck.
Sárga lap: Papasztatopulosz (15.), Ciolisz (59.), Szamarasz (88.), illetve Obasi (89.).
Kiállítva: Kaita (33.).
Gól: Szalpingidisz (42.), Toroszidisz (71.), illetve Uche (16.).

Címkék: , , , ,