Versengve igazolták: az értő olvasás érték

Debrecen – A nevező diákok három izgalmas angol regény közül választhattak.

Az iskola saját ötletén alapuló EngRead nemzetközi angol nyelvi olvasóverseny döntőjét tartották november 30-án a Szoboszlói Úti Általános Iskolában; a találkozó céljai közt az értő, befogadó olvasás, a műveltség, a megfelelő feldolgozási módszerek és az eredmények megosztása szerepelt a középpontban. A versenyfeladat egy Power Point-bemutató készítése és előadása volt, amelynek témája egy angol nyelvű könnyített olvasmány.

A nevező 7–8. osztályos diákok három izgalmas regény közül választhattak, s megoldásaikkal nemcsak angoltudásukat, de kreativitásukat és előadókészségüket is megmutathatták. A háromfordulós megmérettetés mezőnye igazán változatosnak mondható: az 560 nevezőből 60 volt debreceni és 67 külföldi, a döntőbe 51-en jutottak, közülük 11-en debreceniek. A zsűri szintén nemzetközi volt: amerikai, nigériai, Costa Rica-i és argentin tagokkal is büszkélkedhetett.

A Szoboszlói Úti Általános Iskola tanulói külön kategóriában versenyeztek.

Az első három helyezett diák jutalma egy angliai utazás, a többi résztvevő nyelvtanulásukat segítő értékes könyvcsomagokkal és digitális eszközökkel gazdagodott.

HBN


Így szerepeltek

Megyénk diákjainak eredményei

Gál Panna, 3. helyezett; Kemecsei Péter Zsombor, 4. helyezett; György Levente, 7. helyezett; Kocsis Evelin, 8. helyezett; Nagy Gergő, 10. helyezett; Nagy Márk Viktor, 1. helyezett; Bartossik Bálint, 2. helyezett; Horváth Avarka, 5. helyezett; Balázs Ákos, 9. helyezett; Sütő Péter, 6. helyezett (Szoboszlói Úti Általános Iskola)

Posta Lilla, 19. helyezett (Balmazújváros, Balmazújvárosi Általános Iskola Bocskai István Tagintézménye)

Siket Nóra, 13. helyezett (Debrecen, Petőfi Sándor Általános Iskola)