Veronai baleset – Meghalt a legsúlyosabb égési sérüléseket szenvedett férfi

Akt.:
Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatót tart 2017. március 22-én a kórházban, ahol meghalt délben a veronai baleset legsúlyosabb égési sérültje, a busz egyik utasa
Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója sajtótájékoztatót tart 2017. március 22-én a kórházban, ahol meghalt délben a veronai baleset legsúlyosabb égési sérültje, a busz egyik utasa - © MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest – Meghalt a veronai buszbaleset legsúlyosabb égési sérültje szerda délben – közölte a budapesti Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Tamás Róbert elmondta, hogy a legkörültekintőbb orvosi és ápolói küzdelmek ellenére következett be “a negyven év körüli férfi” halála, amit több szervi elégtelenség és egy nagyon súlyos tüdőgyulladás okozott.

A férfi utas volt a buszon – közölte.

Tamás Róbert elmondta azt is, hogy a férfinek – akit ötödikként szállítottak Magyarországra – kiterjedt, hatvan százalékos égési sérülése volt, és már szeptikus állapotban érkezett Budapestre.

Kérdésekre válaszolva közölte: egy nagyon súlyos koponyasérültet ápolnak még a kórházban, az ő állapota stabilnak mondható.

Kommunikálni is lehet vele, de még idegsebészeti műtét vár rá – tette hozzá Tamás Róbert.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A most meghalt férfi a tizenhetedik halálos áldozata a szerencsétlenségnek.

A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

– MTI –Veronai baleset – Emberi tévedéssel magyarázza a busztragédiát a sztrádarendőrség helyi parancsnoka

Az ügyészségi vádemelésre várva a veronai autópálya-rendőrség már kialakította véleményét a magyar autóbusz januári olaszországi katasztrófájáról, emberi tévedéssel magyarázza azt – mondta Girolamo Lacquaniti, a veronai Polstrada autósztráda-rendőrség parancsnoka az MTI-nek pénteken. A hírügynökségnek Angela Barbaglio államügyész is nyilatkozott.

Veronai baleset – Orvosigazgató: a koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre

A veronai buszbaleset sérültjei közül utolsóként, pénteken hazaszállított, súlyos koponyasérüléssel ápolt beteg reagál a külső ingerekre, ha beszélnek hozzá, a fejét mozdítja – mondta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház orvosigazgatója az intézményben tartott hétfői sajtótájékoztatón.


Veronai baleset – Megakadályozhatta volna a szörnyű tragédiát, ha ott van?

Érdekes feltevéssel keresett meg minket a jelenleg Pest megyében élő, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből elszármazott Botos Barnabás azt állítva, hogy felfedezett egy fontos körülményt a veronai buszbalesettel összefüggésben.