Verhetetlennek bizonyultak

Akt.:
Molnár Dávid
Molnár Dávid - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A debreceni világbajnok jégkorongozó, Molnár Dávid fantasztikus sikereket ért el ebben az évben.

Az U18-as jégkorong-válogatottunk az olaszországi Asiagóban rendezett divízió I/B csoportos világbajnokságon mérettette meg magát április végén. A mieink három magabiztos sikerrel nyitottak a tornán: Glen Williamson tanítványai Dél-Koreát és Ukrajnát egyaránt 6–2-re verték, míg a házigazda Olaszországot 7–1-re múlták felül. A negyedik meccsen a szintén makulátlan mérleggel rendelkező Japán következett, az ütközetet 4–2 arányban nyertük, ezzel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kivívtuk a feljutást a divízió I/A-ba. A tornát méltóképpen zárták le fiataljaink: Szlovéniát 5–4-re győzték le. A válogatott kerete főleg a Fehérvárra, illetve a MAC-ra épült, ám a csapatban szerepet kapott a Debrecen tehetsége, Molnár Dávid is.

Korán kezdte

– Remekül sikerült a felkészülésünk, amelynek során kiváló összhang alakult ki közöttünk. Az aranyérem reményében utaztunk el Asiagóba, ennek ellenére nem tekintettünk nagyon előre, mindig csak az előttünk tornyosuló feladatra összpontosítottunk. Úgy kalkuláltunk, a japánok lesznek a legnagyobb riválisaink, ugyanis kifejezetten fürge játékosok alkotják az ázsiai együttes keretét. Az eredményekre pillantva sokan azt gondolhatják, hogy könnyedén vettük az akadályokat, ám ez nem pontosan így van. Például az első két meccsünkön az utolsó harmadban ütöttünk négy-négy gólt, ezzel bebiztosítva a diadalunkat. Az első hely birtokában nehéz volt felpörögnünk a szlovénok elleni összecsapásra, de a mester azt kérte tőlünk, hogy ne vegyük félvállról a találkozót – mesélte a Naplónak Molnár Dávid, aki egy-egy találattal és gólpasszal vétette észre magát az itáliai viadalon.

A cívisvárosi tehetség lapunknak elmondta, még óvodás korában kezdett el jégkorongozni, és egyből „beleszeretett” ebbe a sportágba. Erősségeivel kapcsolatban megjegyezte, gyorsaságát, valamint passzjátékát tartja legfőbb erényeinek.

Hamar belelendült

A Debreceni Hoki Klub vezetőedzőjétől, Jevgenyij Muhintól több ifjú kapott lehetőséget az elmúlt idényben, vajon Molnár Dávid mikor válhat a DHK stabil emberévé?

– Az idei Magyar Kupa négyes döntőjében már szerephez jutottam. Az első edzéseken nehéz volt felvenni a ritmust, ám utána már nem okozott ez problémát. Valószínűleg a felkészülést a felnőttekkel fogom végezni, ezt követően a szakmai stáb dönt a sorsomról – osztotta meg a 18. születésnapját júniusban ünneplő csatár.

A hajdúsági hokis 2016-ban három értékes medáliával gazdagodott: klubjával az MK-ban szerzett bronzot, az U20-as pontvadászatban szintén a dobogó 3. fokára állhatott, a vb-n pedig aranyat akasztottak a nyakába.

– Mindegyik siker örömmel töltött el. Nem egyszerű rangsort felállítani az érmek között, ha mégis választanom kellene, a vb-címet nevezném a legértékesebbnek. A kemény tréningeknek, valamint a sok pluszmunkának köszönhetően jutottam el idáig, de nem dőlök hátra, további célokat fogalmaztam meg. Szeretném majd a felnőtt válogatott szerelését magamra ölteni, emellett egy színvonalas európai bajnokságban ugyancsak kipróbálnám magamat. Jó lenne, ha a svéd, vagy a finn élvonalban bizonyíthatnék.

HBN-Biró ÁdámSporthírek