Veréssel tartotta félelemben, hogy kiélje vágyait a nevelt lányán

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolytatására utasította a Debreceni Törvényszéket.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 decemberében A. Z. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés értelmében a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A vádlottat élettársi kapcsolat fűzte T-né J. A-hoz, akinek két gyermeke, egy fia és egy lánya is egy háztartásban élt velük. A férfi 2014 február közepétől kezdve több alkalommal is zaklatta a fiatal lányt. Az ekkor még csak 14 éves áldozat annyira félt a sértettől, hogy senkinek nem merte elmondani a történteket. A férfi rendszertelen időpontokban, szexuális vágyainak kielégítése céljából kényszerítette a lányt arra, hogy eltűrje a fogdosást, többször is rányitott zuhanyozás közben, simogatta a nemi szervét. Veréssel félemlítette meg áldozatát. A sértett édesanyja végül 2014 júliusában tett feljelentést.

– Debreceni Ítélőtábla –