Vereséggel zárta a felkészülést a magyar jégkorong-válogatott

Budapest – A divízió I/A világbajnokság előtti utolsó, keddi felkészülési mérkőzésén a magyar jégkorong-válogatott 5-3-ra kikapott az A-csoportos szlovén csapattól a Tüskecsarnokban.

Eredmény:

Magyarország-Szlovénia 3-5 (0-1, 1-3, 2-1)

gólszerzők: Erdély (22., 60.), Gőz (46.), illetve Kuralt (2., 34.), Verlic (24.), Kranjc (33.), Ticar (55.)

A két csapat egy hete Celjében is megmérkőzött egymással, akkor a szlovénok 2-1-re nyertek. Azt megelőzően Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a szintén A-csoportos svédektől 4-0-ra, míg a vb-ezüstérmes finnektől 6-1-re kapott ki Budapesten.

A teltházas összecsapás gyors szlovén találattal indult: Anze Kuralt szóló után szerzett vezetést. A folytatásban nagy mezőnyharc jellemezte a találkozót, s bár Terbócs István előtt adódott helyzet, s Bodó Christophernek is volt egy nagy lehetősége emberelőnyben, magyar védekezési hibáknak köszönhetően inkább a szlovén együttes veszélyeztetett. A játékrész után a szünetben a nézők a Fővárosi Nagycirkusz műsorából az évszakok játékos váltakozását megjelenítő magaskorcsolya előadást, a “Jégbe zárt cirkuszvilág” egyik produkcióját láthatták.

A második húsz perc magyar találattal indult: emberelőnyben Erdély Csanád csapott le egy távoli lövés után kipattanó korongra. Két perc múlva azonban újra vezetéshez jutott a szlovén válogatott Miha Verlic révén. Ezt követően több magyar játékos is veszélyeztetett pár percen beül, ám betalálni egyiküknek sem sikerült. A találkozó felénél egy szlovén kapu előtti tömegjelenetet, majd mindkét oldalon kapuscserét láthatott a közönség. Így már a Rajna Miklóst váltó Hetényi Zoltán hálóját zörgette meg egy percen belül előbb fórban Ales Kranjc, majd újra Kuralt volt eredményes.

A zárófelvonásban újra zárkózott a magyar válogatott, Gőz Balázs talált be. Noha Keegan Densereau előtt adódott még nagy gólszerzési lehetőség, a szlovénok tudták újra növelni a különbséget Rok Ticar közeli lövésével. A találkozót kettős emberelőnyben zárta a házigazda, amely ki is használta az adódó lehetőséget a második gólját szerző Erdély révén.

A magyar csapat a vb-t a házigazda ukrán válogatott ellen kezdi meg szombaton, majd jövő héten az osztrák, a dél-koreai, a lengyel és a kazah együttessel csap össze. A két legjobb feljut a 16-os világelitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

– MTI –