Veres Margit nem mond le

Akt.:
A rendezvénycsarnokot 2013 augusztusában adták át
A rendezvénycsarnokot 2013 augusztusában adták át
Balmazújváros – A polgármester, korábbi jegyző politikai játszmát sejt a háttérben.

Kedden még elhárította a nyilatkozatot dr. Veres Margit, Balmazújváros polgármestere, szerdán azonban e-mailben reagált arra, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vádja szerint jegyzőként jogtalan előnyért közreműködött abban, hogy egy vállalkozó egy ingatlanberuházással összefüggésben 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapjon az önkormányzattól.

Felidézte, hogy 2012 őszén a helyi férfi kézilabda csapat tulajdonosa kereste meg a város akkori polgármesterét, dr. Tiba Istvánt, hogy építene egy kézilabda csarnokot, s ha a város be tud szállni, akkor abban városi rendezvények is lehetnek.

Emlékeztetett arra, hogy a polgármester, országgyűlési képviselő kormányzati segítséget kért és kapott, így a képviselő testület 11 egyhangú igen szavazatával döntött a 180 millió forintos támogatásról. Ennek fejében a város 15 éven keresztül évi 20 alkalommal ingyen használhatja a rendezvénycsarnokot. Leszögezte: jegyzőként a feladata a testületi előterjesztések előkészítése, törvényességének ellenőrzése és az ülések törvényes menetének ellenőrzése volt, döntési pozícióban nem volt.

„A fentiek tükrében számomra és sokak számára egyértelmű, hogy egy politikai csatározás eszköze lettem, ahol a cél dr. Tiba István és képviselőtársai által megvalósított városfejlesztés lejáratása volt. Ezt csak megerősítette bennem, hogy amikor az ügyészségen tanúmeghallgatást kértünk, amellyel egyértelműen tisztázódott volna ártatlanságom, az ügyészség azzal utasította el, hogy majd bírósági szakban tisztázható. Ez bizonyítja, hogy egyetlen cél a vádemelés volt, és ezzel a negatív hírekhez kötni Balmazújvárost” – fogalmazott.

Hozzátette, sajnálja, hogy politikán kívüliként, – idézzük – pusztán mert munkájával segítette a város fejlődését, ilyen politikai játszmába keverték. Ettől függetlenül polgármesterként folytatja azt a munkát, ami az elmúlt nyolc évben elkezdődött.

HBN


A vádemelést megtették, a polgármesterre várunk
Balmazújváros – Száznyolcvan milliós támogatás elnyerése állhat a háttérben.