Véradás és egészség

Véradás és egészség
© Fotó: Magyar Vöröskereszt
Debrecen – Hogyan függ össze a véradás, a család, a szűrővizsgálat és a futás? Kiderül május 23-án a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásán Debrecenben, a Balmazújvárosi út 11. szám alatti Sportáruházban.

Komplett egészségügyi ellenőrzéssel és gyermekfoglalkoztatóval egészítik ki a véradást a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének munkatársai és önkéntesei május 23-án a Balmazújvárosi út 11. szám alatti (Decathlon) sportáruházban. Itt 11.00 és 16.00 óra között tartanak a véradást, melyen minden donor 1000 forintos vásárlási utalványt kap a sportüzletbe. A véradókat és minden érdeklődőt vérnyomás-, vércukorszint- és testtömegindex-vizsgálattal – kontrollszűréssel – várnak a vöröskeresztesek. Ezalatt a gyerekek a gyermekfoglalkoztatóban játszhatnak, így szüleik nyugodtan vért adhatnak és részt vehetnek minden vizsgálaton.

Mindezt összeköti az életmentés, az egészségmegőrzés ügye, és az a gondolat, hogy fontos egészségesen élni, sőt aki egészséges, vért adhat, és ezúton életet menthet.

Mindenki egészségére

Az egészséges életmódot a sportáruház Családi Futásán meg is kezdhetik azok a családtagok, akik nem adtak vért – és természetesen minden futni vágyó érdeklődő. Egy- és hatkilométeres távokra nevezhetnek be kicsik és nagyok.

A donoroknak a véradás napján nem ajánlott az erős fizikai próbatétel. Ők a véradással saját egészségükért is sokat tettek, hiszen a levett vér komoly, más körülmények között költséges szűréseken esik át.

– Piros Éva –
hirdetés