Véradás a Campuson

„Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt!” – felkéréssel fordul a Magyar Vöröskereszt és Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a debreceni Campuson fesztiválozó fiatalokhoz.

Nyáron általában megnövekedik a vérszükséglet, és éppen ilyenkor kevesebben adnak vért, hisz’ sok ember nyaralni megy. A kikapcsolódás helyszínére viszi ezért véradásait a Vöröskereszt és Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Legközelebb a Campus fesztiválon várják a szervezők a segítő szándékú fiatalokat július 26-án és 27-én 12.00-17.00 óra között a véradó sátorban. Szeretettel várják a koncertekre látogató debrecenieket is. A Vöröskereszt munkatársai kérik a fiatalokat, hogy egyenek és fogyasszanak bőségesen alkoholmentes folyadékot a véradás előtt, és hozzák magukkal személyi igazolványukat, TAJ-kártyájukat, lakcímkártyájukat.

„Miért jó a véradás?” – mert a gyógyulásra váró betegek és balesetet szenvedett sérültek megmentését, gyógyítását segítik a véradók. „Miért hasznos annak, aki vért ad?” – megismerheti saját vércsoportját, ingyen eshet át egyébként költséggel járó szűrővizsgálatokon (hepatitis-, Aids-, szifilisz- és egyéb vírusfertőzésekén).

Véradó lehet mindenki, aki egészséges betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 éves, és testsúlya meghaladja az 50 kg-ot.