Ventilátor, víz és naptej

Ventilátor, víz és naptej
© Illusztráció: Pixabay
Debrecen – Milyen praktikái vannak a kánikula elviselésére? – tettük fel a kérdést a járókelőknek.

Puskár Renáta, hallgató

pr

Sok vizet iszom. A lakásban a redőnyöket lehúzom, ha nagyon melegem van, akkor bekapcsolom a ventilátort. Ha kimegyek, legtöbb esetben naptejet is használok.

Kiss Ádám, hallgató

ka

Fontos, hogy sok folyadékot fogyasszak, ha kimegyek a tűző napra, mindenképp bekenem magam naptejjel. Otthon ventilátort használok, így bírom ezt a nagy meleget.

Filipcsényi István, hallgató

fi

Mindenhova vizet viszek magammal. A reggeli órákban már besötétítek, a késő délutáni órákban meg ventilátort használok. Ha strandolok, naptejet használok.

Szabó Lajos, rendőr

szl

Naponta 3 liter vizet iszom. Szerencsére, ahol lakom, hűvös van, így tűrhető ez a nagy meleg. Munkámból is kiindulva bírnom kell a meleget még hosszú nadrágban is.

HBN|Fotók: Matey István


Lakatos Lajos frissíti fel magát a kánikulában az útépítésen
Debrecen - A pék, az ács, az útépítő munkás és a színésznő egyaránt nehezen viselik az embert próbáló kánikulát. A nagy meleg ellen elsősorban szellőztetéssel és levegőcserélő berendezéssel igyekeznek védekezni a pékségben, mely megoldások megszüntetni nem, inkább csak mérsékelni képesek a hősége...

Első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat - Illusztráció
Budapest - A tartós hőség miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. Az MTI-hez szerda reggel eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapesten, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéb...