Venne új építésű lakást?

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Nemrégiben számoltunk be arról, hogy brutálisan megemelkedtek az ingatlanárak a megyében. Ebből az apropóból most arról érdeklődtünk a debreceniektől, hogy szerintük mennyire éri meg új építésű lakást vásárolni.

– Szerintem nem éri meg, nemrég hallottam, hogy Budapesten volt olyan lakás, aminek húszmillió forintot emelkedett az ára a csok miatt – válaszolta kérdésünkre Kovács Dávid.

Kov+ícs D+ívid Kovács Dávid ©

– Két ismerősöm mondta, hogy hiába próbálnak, nem tudnak új otthonhoz jutni, mert sokkal drágábbak lettek a kisméretű lakások. Talán érdemes lenne kivárni, hogy lecsillapodjanak a kedélyek – véli Madar Ágota.

Madar Ágota Madar Ágota ©

Vass Erika eddig nem igazán foglalkozott a témával, de úgy véli, ha jár hozzá támogatás, akkor érdemes lehet belevágni a lakásvásárlásba.

Vass Erika Vass Erika ©

– Ha valaki olyan anyagi körülmények között él, hogy fizetni tudja a részleteket, annak megéri. Természetesen előtte alaposan mérlegelni kell, hogy bevállalja-e a pár a három gyereket – nyilatkozta Zun Krisztina.

Zun Krisztina Zun Krisztina ©

Dankó Márk úgy gondolja, mindenképp érdemes, hiszen az új építésű házak energiatakarékosabbak.

Dankó Márk Dankó Márk ©

– Véleményem szerint nem, mert igazából tíz millió forintból nem lehet új építésű lakást venni (vagy építeni). A másik tíz milliót meg lehet, hogy élete végéig nyögni fogja a vevő – osztotta meg velünk Zsoldos Fruzsina.

Zsoldos Fruzsina Zsoldos Fruzsina ©

HBN | Fotó: Derencsényi István


Brutális lakásár-emelkedés Hajdú-Biharban: akár triplájába is kerülhetnek az ingatlanok
Hajdú-Bihar – Amíg egy debreceni ingatlant 2014-ben átlagosan 227 ezer forintos négyzetméter áron kínáltak, addig tavaly már 261 ezer forintért; az ebből a szempontból legnyomottabbnak mondható Polgári Kistérségben ugyanekkor 62 ezerről 71 ezer forintra változott a kínálati ár – derül ki az Otthontérkép és az Ingatlantájoló megyénket is felölelő felméréséből.

hirdetés