Helyi közélet

2013.09.26. 08:57

Sok a betöltetlen védőnői állás Biharban

Debrecen - Megszüntetnék a területi egyenlőtlenségeket az ország védőnői rendszerében.

Debrecen - Megszüntetnék a területi egyenlőtlenségeket az ország védőnői rendszerében.

A védőnők egységes fenntartói rendszerének megteremtésén dolgozik az Emberi Erőforrások Minisztériuma – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos. A szakember néhány hónappal ezelőtt indult országjáró körútra, mivel a védőnők aláírásokat gyűjtöttek a szolgálat megújítására, a jelenlegi fenntartói struktúrában ugyanis az egészségügyi dolgozókat érintő béremelést sem tudták érvényesíteni.

Széttagoltság

A biztos elmondta: maga is érzékelte, mennyire széttagolt a rendszer. A tapasztalatokat a hónap végén összegzi, ennek alapján dolgozzák ki javaslataikat a védőnők helyzetének javítására. A fő cél a jelenlegi hálózat területi egyenlőtlenségeinek megszüntetése. Az Emmi tisztségviselője emellett arról is beszámolt, hogy hamarosan hungarikum lesz a védőnői szolgálat.

Hiányzó eszközök

A megye védőnői számára a Kenézy Kórházban rendezett tájékoztatón részt vett Orbánné Lakatos Judit megyei vezető védőnő is. A megyei kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője kollégái észrevételeit tolmácsolta. Ők leginkább az erkölcsi és anyagi megbecsülést hiányolják. Elégedetlenek a munkakörülményekkel, és a hiányzó eszközöket is szóvá tették. A szakember azt mondta: a bihari térség komoly védőnőhiánnyal küzd: a megye 296 védőnői álláshelyéből 20 betöltetlen.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában