Sport

2018.05.19. 10:02

Magyar válogatott - Vadócz Krisztián újra a keretben

Budapest - Vadócz Krisztián, a hongkongi bajnokság legjobb és legnépszerűbb labdarúgójának megválasztott középpályás is szerepel Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdetett légióskeretében.

Budapest - Vadócz Krisztián, a hongkongi bajnokság legjobb és legnépszerűbb labdarúgójának megválasztott középpályás is szerepel Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken kihirdetett légióskeretében.

A bajnok Kitchee SC magyar játékosát csütörtökön díjazták az ázsiai városállam bajnokságát lezáró gálán. A 33 éves Vadócz negyven alkalommal lépett pályára nemzeti színekben, legutóbb 2011 októberében.

A magyar válogatott szakvezetője egyelőre a külföldön szereplőkből állított össze 22 fős listát, az OTP Bank Ligában játszók meghívásról jövő pénteken dönt, amikor a légiósok névsorát is véglegesíti.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a belga edző azért döntött ilyen bő keret kihirdetése mellett, mert a válogatott a megszokottnál rövidebb időn belül játssza le idei utolsó két felkészülési mérkőzését.

A csapat június 6-án Bresztben lép pályára Fehéroroszország ellen, majd három nappal később a világbajnoki résztvevő Ausztráliát fogadja a Groupama Arénában.

"Két fontos mérkőzés vár ránk, a dolgunkat pedig tovább nehezíti, hogy különösen rövid idő alatt játsszuk le ezt a két találkozót annak érdekében, hogy a játékosoknak néhány extra pihenőnapot biztosítsunk a következő szezonra történő felkészülés megkezdése előtt" - nyilatkozta Leekens, aki két vereséggel kezdte munkáját magyar kapitányként.

Hangsúlyozta, még a szezon végén, a fáradtság és a kisebb sérülések ellenére is extramotivációt kell adnia minden játékos számára a válogatott meghívónak.

"A szezonvégi nehézségek miatt döntöttem nagyobb keret kihirdetése mellett, hogy minden problémára legyen megoldásunk. Emellett - ahogy korábban már említettem -, egyeztetek Michael Boris U21-es szövetségi edzővel arról, hogy elérhető-e az A-válogatott számára néhány tehetséges játékos az ő csapatából is" - magyarázta Leekens.

Hozzátette, annak ellenére, hogy két komoly játékerőt képviselő csapattal találkoznak június elején, jó teljesítményt kell nyújtaniuk, hiszen ez a két összecsapás az utolsó alkalom arra, hogy megfelelően felkészüljenek fő feladatukra, a szeptemberben kezdődő Nemzetek Ligája küzdelmeire.

A magyar válogatott légióskerete

kapus:

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

hátvédek:

Bese Barnabás (Le Havre), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland), Lang Ádám (AS Nancy)

középpályások:

Elek Ákos (Kajrat Almati), Kleinheisler László (FK Asztana), Nagy Ádám (Bologna FC), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Sallai Roland (APOEL), Szoboszlai Dominik (FC Liefering), Vadócz Krisztián (Kitchee SC)

támadók:

Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Futács Márkó (Hajduk Split), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!