Helyi közélet

2016.08.04. 12:46

A művész legkedvesebb munkáiból nyílik tárlat

Debrecen - Nagy Sándor Zoltán grafikusművész rézkarcai lesznek láthatóak.

Debrecen - Nagy Sándor Zoltán grafikusművész rézkarcai lesznek láthatóak.

A Sestina Galériában már hagyomány, hogy kiállításaik sorában, évente rendeznek egy-egy színvonalas grafikai tárlatot is. Most egy kiváló debreceni grafikus munkáiról gondolták azt, hogy ezt feltétlen meg kell mutatniuk: augusztus 5-től Nagy Sándor Zoltán grafikusművész rézkarcaiból nyílik kiállítás.

Nemes eljárás

Nagy Sándor Zoltán számára a képgrafika, a rézkarc, az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. A grafikus az alkotói folyamat nagyobb hányadában a nyomóforma elkészítésével foglalkozik, ez a tárgy azonban a grafikai kiállítások közönsége számára ritkán látható lényegi elem. Ha úgy tetszik ez a színe, és a megnyomott lap ennek a tárgynak a papíron megjelenő tükörképe, azaz a fonákja. És persze színe is lehet a grafikáknak, sőt több színe is lehet.

A több lemezről nyomott színes rézkarc olyan további lehetőségeket ad ennek a több, mint ötszáz éves múlttal rendelkező technikának, ami biztosítja, hogy ez a nemes eljárás továbbra is népszerű, sőt korszerű maradhasson.

Erre a tárlatra az elmúlt évek legjobb, számára legkedvesebb munkáiból válogatott az alkotó, elsősorban azzal a céllal, hogy mélyebb betekintést nyújtson a rézkarc varázslatos világába – áll a meghívóban. Az érdeklődők augusztus 27-ig tekinthetik meg az alkotásokat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában