Magyarország

2008.04.05. 10:32

Interjú Gyurcsány Ferenccel

<p>A miniszterelnök nem ért egyet az SZDSZ döntésével. Szerinte a kormányzati felelősség indokoltá tette volna, hogy jobban átgondolják a kiválást - derül ki a Gyurcsány Ferenccel készített interjúból.</p>

A kormányfő úgy véli, az egypárti szocialista kormányzás egyaránt jelenthet nehézségeket, de bizonyos korlátozott előnyöket is. Az MSZP most megmutathatja, hogy milyen az, amikor nem koalíciós kompromisszumokkal, kényszerekkel alakítja a politikáját - mondta.

Eddig az volt a legnagyobb fegyelmező erő, hogy a koalíciót nem szabad veszélyeztetni. Most pedig az, hogy egy előrehozott választás senkinek nem áll érdekében, a Fideszt kivéve - közölte a miniszterelnök. A legnagyobb ellenzéki párt jelenlegi népszerűségét nem programjának, hanem programja eltitkolásának köszönheti. Nemet mondott mindenre, és az embereket megvédő "őrangyal" szerepében tetszeleg, ami elég lehet egy ellenzéki pártnak, de kevés annak, aki kormányozni akar - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő szerint a kisebbségi kormányzás sikere azon múlik majd, hogy a szocialista párt megtartja-e kezdeményezőkészségét. A szocialisták többsége szerencsére pontosan érti, hogyan lehet egymás mellé tenni a válltozásokat, a reformot és a kiszámíthatóságot. Nyugodtabb időszaknak kell jönni, de nem a semmittevés nyugalmáé, hanem a biztonságé. Ehhez egy radikális reformpolitika helyett felelős reformpolitika kell - mondta Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!