Vegyész RC: Jó Kaposvárral számolnak

Vegyész RC: Jó Kaposvárral számolnak
Kazincbarcika – A kupában kemény feladat előtt áll a barcikai együttes.

Magyar bajnoki összecsapás után a hét közben Magyar Kupa-találkozót vív a Vegyész RC férfi-röplabdacsapata. A Kaposvár elleni elődöntő első menetét szerdán 18.30-tól rendezik a somogyi megyeszékhelyen.

Itt a két mérkőzésen­­­ mutatott­­­ teljesítmény számít.” Vlado Milev

– Nehéz hétvégén vagyunk túl, egy nagyon intenzív összecsapásunk volt a Kecskeméttel – mondta Daniel Oravec vezetőedző. – A lassú kezdés után folyamatosan javultunk, a nyitásaink és a nyitásfogadásunk csak a negyedik szettől volt elfogadható, ekkor fejben jobban koncentráltunk. Jól mutatja a csapat erejét, hogy vert helyzetből is képes volt felállni, s megnyerte a rangadót, amire roppant büszkék vagyunk, még ha ez sok mindenről egyelőre nem is döntött.

A tréner arra a kérdésre, miért nem cserélt a negyedik szettben, így felelt:

– Hátrányba kerültünk, de tudom, mire képesek a játékosaim, bíztam bennük. Azzal a csapattal vágtunk neki a negyedik játszmának, amely a találkozó nagy részén pályán volt, és a játékosaim meg is hálálták a bizalmat, s az ötödik szettben esélyt sem hagytak a Kecskemétnek visszajönni a mérkőzésbe. Kaposváron is győzni szeretnénk, de ez egy másik rendszer lesz, hiszen az MK-ban két összecsapáson dől el a továbbjutás. Nem éreztem a keddi kondiedzésen fáradtságot a játékosaimon, ellenben nagyon motiváltak, várták már a Kaposvár elleni elődöntőt. Mindent megteszünk azért, hogy egy jó eredménnyel várjuk a jövő heti vissza­vágót, és mivel ezúttal is lesznek kazincbarcikai drukkerek az idegenbeli mérkőzésünkön, ismét szeretnénk meghálálni a bizalmukat.

Csapatszinten javult

– Sajnos három szetten keresztül rosszul játszottunk – emlékezett vissza Vlado Milev, a macedón válogatott a kecskeméti mérkőzésre. – Aztán hozzászoktunk a teremhez, megnyugodtunk, és sikerült többet mutatni a valós tudásunkból. Nem tudom, miért kezdtünk ennyire visszafogottan, miért lendültünk bele ilyen lassan, de a Kecskemét is megnehezítette a dolgunkat, remekül játszott. A negyedik szettre már lendületben voltunk, megvolt a kellő magabiztosságunk, és csapatszinten javult a játékunk. Kaposváron természetesen győzni szeretnénk, de jól tudjuk, nem lesz egyszerű dolgunk. Itthon a bajnokságban legyőztük a Finót 3-0-ra, de ez most kupameccs lesz, itt a két mérkőzésen mutatott teljesítmény számít. Biztos, hogy a kaposváriak jobban fognak játszani, mint tették azt nálunk decemberben, de mi igyekeztünk felkészülni belőlük.

Egészségesek

A csapat már kedden útnak indult, és edzett egyet kedden este, illetve még szerda délelőtt is Somogyjádon. Mindenki egészséges a VRCK-ban, így várták a Fino elleni ütközetet.

ÉM-MI, TM