Vegyespáros curling-vb – Sima győzelemmel folytatta a magyar duó

Lethbridge – Fölényes sikert aratott Japán ellen a magyar kettős a vegyespáros curling-világbajnokságon: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 14-5-re verte kedden az Ogaszavara Ajumi, Abe Sinya duót.

A magyarok hat forduló után négy győzelemmel és két vereséggel továbbra is a második helyen állnak a nyolccsapatos A csoportban – a vb honlapja szerint. Az utolsó csoportmeccset magyar idő szerint csütörtökön 5.00-től az észt kettős ellen vívják majd Palancsáék.

A pjongcsangi olimpiai kvótáért küzdő magyar páros célkitűzése az, hogy az első három között végezzen a vb-n.

A kanadai Lethbridge-ben zajló világbajnokságon a részt vevő 39 csapatot öt csoportba osztották, s a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Jövő februárban a dél-koreai téli játékokon nyolc kettős vehet részt, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerezhet kvótát. Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, ezúttal kimagasló teljesítmény szükséges ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

– MTI –