Végső visszaszámlálás

A kötelező tesztekkel csütörtökön megkezdődik az Eger Rally, az idei rali bajnokság nyitófutama. Eger Rally útvonallap [.pdf – 204KB]

Megkezdődik! Új WRC-k, ismerős arcok és remények. No meg közös első futam a szlovákokkal, így aztán lengyel, cseh és szlovák párosok is ott lesznek az Eger környéki gyorsasági szakaszokon csütörtöktől. Természetesen szép számban megyei versenyzőink is gőzerővel készülnek. Már csak azért is, mert egy picit ,,borsodi” is lesz a viadal a mezőkövesdi prológ és szuper speciálok miatt.

– Nehéz az összehasonlítás a tavalyi dolgokkal – kezdte Hankó László, aki navigátortársával, Tóth Péterrel az idén immár az N4-ben vitézkedik egy igazán kuriózumnak számító Mitsubishi Lancer EvoIX-essel. – Úgy érzem a gumiválasztás döntheti el a verseny végkimenetelét, vagy legalábbis fontos tényező lesz. Az biztos, hogy ezt a versenyt fejben is össze kell majd rakni és nem biztos, hogy minden gyorsot meg kell majd nyerni a siker érdekébe.

Felelősség

Tóth Péter már ,,számolt” is és hozzátette, hogy kötelezőnek tartja számukra a pontszerzést, míg a navigátor felelősségéről a következőket mondta:

– Sokat javult a pályák állapota az elmúlt napokban, azonban a szerdai bejáráson is találkoztunk gödrökkel – jelentette ki a navigátor. – Ezért aztán fontos lesz, hogy mennyire friss információt tudnak átadni a pilótáknak a társak. Nem árt felkészülni arra is, hogy nappal kezdünk és már sötétben végzünk az első nap végén. 

JLI