Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.12.14. 15:17

Heves vita, a napirenden túl

<p>Bár december 17-én maratoninak ígérkező testületi ülésre hívta össze Nyíregyháza közgyűlését Csabai Lászlóné polgármester, egy törvényi szabályozás miatt azonban, két témában, rendkívüli ülést kellett tartani pénteken.</p>

A közgyűlés elé olyan két rendeletmódosítás került ma, melyről december 15-ig kell állásfogalnia a városvezetésnek. Vita nélkül fogadta el a testület az építményadóról szóló rendelet módosítását, valamint a luxusadó számításához a lakóingatlan értékének megállapításának irányelveit.

Ettől függetlenül, ez az ülés sem volt zökkenőmenetes. Az ellenzéki frakció vezetője Vinnai Győző, megszólította a vendégként résztvevő országgyűlési képviselőket, Vojnik Máriát és Tukacs Istvánt, hogy igennel, vagy nemmel fognak-e szavazni az egészségügyi törvény végszavazásánál?

A képviselők elmondták, hogy természetesen igennel voksolnak majd. Meg is indokolták álláspontjukat: téves az, hogy többiztosítós rendszerről kell most dönteni, melynek hátrányos helyzetűek vesztesei lehetnek. Tukacs István elmondta: egy biztosítós rendszerről döntenek és több egészségbiztosítási pénztár létrehozásáról. Szintén tévhit, hogy bárkinek is több járulékot kellene fizetnie mint korábban.

Azt is megjegyezte, hogy a rendszerben a biztosított a garanciavállalás, így nem lesznek ellátatlan betegek.Vojnik Mária és Tukacs István azzal zárták: bármikor állnak a képviselők rendelkezésére, hogy a törvény részleteiről, valós információval szolgáljanak.

- Sipos Mariann -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!