Nagyvilág

2008.06.02. 17:39

Evakuáltak egy göttingeni gimnáziumot

<p>Hétfőn súlyos vegyibaleset miatt evakuálni kellett egy németországi középiskolát. A göttingeni gimnáziumból 12 diákot és egy kémiatanárt szállítottak kórházba salétromsav okozta sérülésekkel.</p>

Egy másfél literes vegyszeres üveg robbanása miatt szenvedett sérülést egy tucat tinédzser és tanáruk a göttingeni Felix-Klein-Gimnáziumban. Az NDR északnémet rádióállomás hétfő délutáni információi szerint, a kémiaórán végzett kisérletezés során fellépett vegyi reakció okozta a balesetet. A szétfröccsenő salétromsavtól és az üvegszilánkoktól megsebesült fiatalokat és pedagógusukat kórházban kezelik.

A göttingeni rendőrség biztonsági okokból megszakítatta hétfőn a tanítást a jónevű gimnáziumban és biztonsági okokból evakuálták az iskolaépületet. A német tűzoltóság a nyomozók engedélyével hétfőn délután megkezdte a detonációtól szennyezetté vált osztályterem speciális takarítását, hogy kedden zavartalanul folytatódhassék az oktatás az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!